No 11 VID ģenerāldirektora amata pretendentiem tālāk virza četrus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora atlases komisija tālākai izvērtēšanai nolēmusi virzīt četrus no 11 pretendentiem, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Komisija šādu lēmumu pieņēmusi šodien pēc pretendentu iesniegto dokumentu un atbilstības izvirzītajām izglītības un pieredzes prasībām izvērtēšanas.

Konkursa otrajā kārtā paredzēta komisijas un pretendentu saruna ar motivāciju, valsts pārvaldes pamatprincipiem un iestādes darbības jomu, kā arī pretendenta vīzijas prezentēšana par iestādes nākotnes prioritātēm un svešvalodu zināšanu pārbaude.

Savukārt trešajā atlases kārtā neatkarīgi personālvadības eksperti vērtēs tālāk izvirzīto pretendentu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, komandas vadīšanu, pārmaiņu vadību, attiecību veidošanu un uzturēšanu, kā arī orientāciju uz rezultātu.

VID ģenerāldirektora amata pretendentus izvērtē finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) izveidota komisija un piesaistīti ārējie eksperti. Komisiju vada valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš. Tajā darbojas Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Finanšu ministres biroja vadītājs Ringolds Beinarovičs.

Konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts 16.jūnijā, savukārt pieteikumu iesniegšana noslēdzās 4.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu