«Latvijas Finierim» «SEB banka» piešķirusi ilgtermiņa aizdevumu 29 miljonu apmērā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas lielākajam kokapstrādes uzņēmumam «Latvijas Finieris» «SEB banka»'piešķirusi ilgtermiņa aizdevumu 29 miljonu eiro apmērā, informēja bankas ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke. Līdzekļi paredzēti «SEB bankas» Igaunijā aizdevuma pārfinansēšanai.

Panke atzīmēja, ka «Latvijas Finieris» šobrīd investē Igaunijas rūpnīcā «Kohila Vineer», veidojot to par vienu no modernākajām pilna cikla bērza saplākšņa un tā produktu rūpnīcām pasaulē.

«Kohilā saražotie saplākšņa produkti ļaus attīstīt sadarbību ar esošajiem klientiem, gan piedāvājot jaunus produktus, gan atbalstot sadarbības partneru izaugsmi,» norādīja «Latvijas Finieris» valdes loceklis Pauls Ābele.

Savukārt «SEB bankas» valdes loceklis Ints Krasts atzīmēja, ka darījums ir plats solis uz priekšu sadarbības padziļināšanā starp «SEB banku» un uzņēmumu «Latvijas Finieris».

2015.gadā «Latvijas Finieris» uzsācis ieguldījumus rūpnīcas pamatlīdzekļu izveidē, kā arī strādājis pie ražotnes vadības komandas izveides. Šobrīd notiek darbs pie rūpnīcas palaišanas un personāla piesaistes un apmācības, lai jaunais kolektīvs 230 darbinieku sastāvā pilnvērtīgi sāktu darbu 2016.gada rudenī. «Latvijas Finiera» kopējie ieguldījumi Kohilas rūpnīcā kopš 2011.gada sasniegs aptuveni 80 miljonus eiro.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka koncerns «Latvijas Finieris» pagājušajā gadā strādāja 196,5 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1% vairāk nekā gadu iepriekš.

Koncerna «Latvijas Finieris» pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana. « Latvijas Finieris» eksportē aptuveni 95% no saražotā saplākšņa, ko pārdod vairāk nekā 60 valstīs, tostarp nozīmīgākās no tām ir Lielbritānija, Vācija, Francija, Itālija, Nīderlande un Turcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu