«Balsts»: Darījumu skaits ar mājokļiem jūnijā audzis par 13%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jūnijā Rīgas mājokļu tirgū turpinājās iepriekšējos mēnešos iesākusies stabilā izaugsme. Darījumu skaits jūnijā, salīdzinot ar 2015.gada jūniju, ir par 13% lielāks, informēja nekustamo īpašumu kompānijas «Balsts» valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš.

Vidējās sērijveida dzīvokļu cenas pieaugums no gada sākuma palielinājies par 3,5%, un tas ir piecas reizes vairāk kā attiecīgajā periodā pērn.

«Prognozējam, ka sērijveida dzīvokļu cenu pieaugums šogad būs straujākais pēdējo 5 gadu laikā. Šobrīd lielākajā tirgus daļā dominē vietējais patērētājs, kas ir pozitīvs un prognozējums signāls ilgtermiņa tirgus attīstībai, ko neapšaubāmi veicinātu arī stabila ekonomiskā, politiskā un demogrāfiskā situācija,» komentē Zariņš.

2016.gada jūnijā sērijveida dzīvokļu vidējās cenas pieauga līdz 696 eiro par kvadrātmetru. Jūnijā augstākās sērijveida dzīvokļu cenas ir Teikas rajonā - 839 eiro par kvadrātmetru, taču viszemākās ir Bolderājā - 478 eiro par kvadrātmetru. Rīgas sērijveida dzīvokļu cenu kritums nav novērots, savukārt, minimāls pieaugums 0,07-1,57% robežās novērojams lielākajā daļā Rīgas mikrorajonu, centrā un jaunajos projektos.

Cenu pieaugums sērijveida dzīvokļu segmentā veicinās pieprasījumu pēc jaunajiem projektiem, kas arī varētu būt viens no stabilas tirgus attīstības priekšnoteikumiem. Lielākā pircēju interese šobrīd ir par jaunajiem dzīvokļiem ar platību no 70 līdz 80 kvadrātmetriem un cenu ap 100 000 eiro.

Visai lielais pieprasījums pēc īres dzīvokļiem stimulē investoru interesi par remontējamiem veciem namīpašumiem, katrs ar vēlams, no astoņiem līdz 10 dzīvokļiem, informē Zariņš. Pēc šo namīpašumu iegādes un rekonstrukcijas pabeigšanas tie sāk funkcionēt kā īres nami.

«Studentus visvairāk interesē trīsistabu dzīvokļi Rīgas centrā vai tuvējā Pārdaugavā labi uzturētās mājās. Par šiem dzīvokļiem studenti, kas parasti apvienojas pa trim līdz četriem cilvēkiem, ir gatavi maksāt ap 700 eiro mēnesī,» skaidro Zariņš.

Biroju telpas Rīgas A klases biroju kompleksos nomniekiem tiek piedāvātas par 10-15 eiro par kvadrātmetru mēnesī, informē Zariņš. Prestižākajās ēkās biroju noma sniedzas pāri 16-20 eiro par kvadrātmetru mēnesī. Tiem, kuri vēlas savu biroju izvietot B klases birojā, jāorientējas uz cenu pieci līdz 10 eiro par kvadrātmetru. C klases biroju noma nepārsniedz piecus eiro par kvadrātmetru. Iepriekš minētās nomas likmes norādītas bez apkalpošanas maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu