«Lauku ceļotājs»: Latgale ir pieprasītākais reģions Latvijas apceļotājiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

No Latvijas reģioniem Latgale ir pieprasītākā Latvijas apceļotājiem, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica biedrības «Lauku ceļotājs» prezidente Asnāte Ziemele.

Viņa norādīja, ka Latvijas laukos tūristu skaits pieaug katru gadu,

piemēram, pagājušajā gadā tūristu skaits laukos pieauga par 12-17%. Turklāt Latvijas laukus apceļo ne vien ārvalstu tūristi, bet

būtiski pieaugusi vietējo iedzīvotāju interese par lauku tūrismu.

Ziemele stāstīja, ka tūristu vidū ļoti populārs ir velotūrisms, kam gan Latvijā trūkst infrastruktūras. Tāpat ļoti pieprasīts ir laivu tūrisms.

Latvijas iedzīvotājiem šogad ļoti pieprasīti ir ceļojumi uz Latgali. Pēc Ziemeles teiktā, arī pērn bija novērojama šāda tendence.

«Latgale ir populārākais reģions lauku tūrismā,»

teica «Lauku ceļotājs» prezidente. Tās tiešie konkurenti esot Sāremā sala Igaunijā un Kuršu kāpa Lietuvā.

Arī ārvalstu tūristiem Latvija kļūstot arvien populārāka, jo ir labs un interesants galamērķis.

Kā norādīja «Lauku ceļotāja» vadītāja,

ārvalstu tūristi ir labi maksātāji un uzturas ilgi. Daudz Latviju apmeklējot Vācijas tūristi. Visdevīgākie gan esot japāņu tūristi, bet to ir maz.

Pēdējā laikā arī lietuvieši sākuši «atstāt» naudu Latvijas tūrisma objektos.

Ārvalstu tūristi Baltijas valstis gan uztver kā vienu tirgu.

Patlaban Latvijai, Lietuvai un Igaunijai šajā ziņā izdodas labi sadarboties.

Pēc Ziemeles teiktā, pakalpojumu cenas reģionālajā tūrismā mainījušās ļoti nedaudz, vairāk palielinājušās ēdināšanas izmaksas. Ļoti daudz saimnieku domā par kvalitāti, piedāvājuma spektru, jo tikai nakšņošana vairs maz kuru interesējot.

«Lauku ceļotājs» ir vecākā un spēcīgākā lauku tūrisma organizācija Latvijā, dibināta 1993. gadā. Biedrības mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. «Lauku ceļotājs» pārstāv savu biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. «Lauku ceļotāja» biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu