Pirmie e-veselības produkti: receptes un darba nespējas lapas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

E-veselības pirmie produkti varētu būt pieejami pirms Jāņiem, šodien Saeimas Pieprasījumu komisijā sacīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) vadītāja Daina Mūrmane-Umbraško. E-recepte un elektroniskā darba nespējas lapa pacientiem būs pieejama ar nosacījumu, ka, pārbaudot e-veselības sistēmas datu drošību, netiks konstatēta sistēmas ievainojamība.

NVD vadītāja arī sacīja, ka sākotnēji minētos produktus publiski bija plānots piedāvāt jau martā, tomēr, ņemot vērā, ka toreiz tika konstatēta sistēmas ievainojamība, tas netika izdarīts.

Savukārt atbildot uz deputātu jautājumu, kad tieši būs zināms, ka ir izdevies ieviest e-veselības sistēmu un minētos divus produktus, Mūrmane-Umbraško norādīja, ka e-recepti un elektronisko darba nespējas lapu ārstiem ir jāsāk izmantot no 1.decembra. Savukārt pirms tam savu pārbaudi veiks Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), kas uzrauga IT projektus.

Par e-veselību

Jau ziņojām, ka pagājušā gada 1.decembrī Ministru kabineta sēdē tika atbalstīts lēmums pagarināt e-veselības produktu lietošanas sākšanas termiņus, taču, sākot ar šā gada decembri, ārstiem un farmaceitiem būs pienākums strādāt ar diviem e-veselības produktiem - e-recepti un elektronisko darbnespējas lapu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu