«Google» aizliegs ātro kredītu reklāmas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

ASV interneta kompānija «Google» plāno drīzumā aizliegt ātro kredītu reklāmas, ziņoja laikraksts «The Guardian».

Aizliegums, kas stāsies spēkā 13.jūlijā, attieksies uz kredītiem, kas jāatmaksā 60 dienu laikā pēc saņemšanas, un ASV tiks bloķētas arī reklāmas kredītiem, kuru procentu likme ir 36% gadā vai augstāka. Tas neattieksies uz hipotēkām, aizdevumiem automašīnu iegādei, studentu kredītiem, komerckredītiem un kredītkartēm.

«Šīs izmaiņas paredzētas, lai aizsargātu mūsu klientus no maldinošiem vai kaitīgiem finanšu produktiem,» paziņoja «Google» pārstāvis.

«Mēs turpināsim izvērtēt šīs politikas efektivitāti, bet mēs ceram, ka mazāks skaits cilvēku saskarsies ar maldinošiem vai kaitīgiem produktiem,» viņš piebilda.

Pilsoņu tiesību un cilvēktiesību vadības konferences vadītājs Veids Hendersons norādīja, ka pilsoņu tiesību aizstāvji visā pasaulē jau sen pauž bažas par ātro kredītu aizdevēju plēsīgo dabu.

«Šīs kompānijas ilgi izmantojušas izveicīgu reklamēšanu un agresīvu mārketingu, lai ievilinātu patērētājus nedzirdēti augstu procentu aizdevumos, visbiežāk tos, kuri to var vismazāk atļauties,» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu