Reizniece-Ozola: Papildu €50 miljoni «atrasti» ministriju «kabatās»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Inkēns/Saeimas kanceleja

Veicot ministriju budžetu auditus, Finanšu ministrija «atradusi» papildu 50 miljonus eiro, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Ministrijas šo naudu varēs izmantot savām nākamā gada prioritātēm.

Reizniece-Ozola norādīja, ka pērn mehāniski pārskatot ministriju budžetus, samazinot tos par 3%, iegūti 12 miljoni eiro. Šogad auditi bijuši darbietilpīgāki un līdz ar to arī rezultāts labāks.

Nauda ministriju budžetos «atrasta» dažādās pozīcijās, tostarp, ņemot vērā, ka enerģijas cenas kritušās, tāpat novērstas funkciju dublēšanās. Pēc ministres teiktā, viena no lielākajām summām atrasta Izglītības un zinātnes ministrijā.

Reizniece-Ozola atzina, ka ministri bijuši pretimnākoši auditu veikšanai un visas ministrijas bija atbalstošas.

Patlaban darbs vēl turpinoties, piemēram, tiek pārskatīts Veselības ministrijas budžets. Ministre gan piebilda, ka iekšējās rezervēs Veselības ministrijā nav pietiekami resursi savu prioritāšu finansēšanai.

Līdz 31.maijam Finanšu ministrija sagatavos valdībai ziņojumu par atrasto papildu naudu un tās iespējamo izlietojumu.

Kā ziņots, marta beigās Ministru prezidents Māris Kučinskis informēja, ka nākamā gada valsts budžeta fiskālā telpa būs 50 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu