Gauss: Jāsamazina lidsabiedrību nodokļu slogs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Savienības (ES) un nacionālā līmenī ir jāveicina aviokompāniju loma, samazinot lidsabiedrību nodokļu slogu, šādu viedokli Latvijas nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» vadītājs Martins Gauss paudis Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas sanāksmē atklātās uzklausīšanas sēdē Briselē.

Kā norāda aviosabiedrībā, Gauss arī aicināja komisiju risināt darbinieku streiku jautājumu, kas aviācijas nozarē var kaitēt ne tikai aviokompānijām un neskaitāmu pasažieru interesēm, bet arī negatīvi ietekmēt ekonomiku un tādējādi arī Eiropas starptautisko konkurētspēju.

Gauss uzsvēris, ka tādi reģioni kā Baltija nevarētu ekonomiski attīstīties bez aviokompānijām, kas var ilgtspējīgi un rentabli darboties šādos tirgos.

Kopumā Gauss paudis atbalstu Eiropas Komisijas visaptverošajai pieejai aviācijas nozarei. Tas esot labi, ka Eiropas Komisija atzīst aviācijas nozīmi ekonomikā. Viņš arī piebilda, ka «airBaltic» atzinīgi novērtē Eiropas Komisijas uzsvaru uz konsolidāciju Eiropas aviācijas nozarē, uzskatot, ka šāda stabilitāte veicinās tirgus atbrīvošanos no neefektīvām un nerentablām aviosabiedrībām nacionālā, reģionālā un Eiropas Savienības līmenī. «airBaltic» vēloties aktīvi iesaistīties jaunas un tālredzīgas aviācijas stratēģijas ieviešanā.

«airBaltic» bija uzaicināta izteikt savu viedokli Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas sanāksmē, kas 21.aprīlī norisinājās Briselē.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. «airBaltic» piedāvā savienojumus no Rīgas uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam «airBaltic» piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu