Kučinskis neredz pamatu bažām saistībā ar Girmesa investīcijām «airBaltic»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VALDA KALNINA / EPA

Ministru prezidents Māris Kučinskis neredz pamatu bažām saistībā ar Vācijas uzņēmēja Ralfa Dītera Montāga-Girmesa investīcijām Latvijas nacionālajā aviokompānijā «airBaltic».

Komentējot medijos izskanējušo informāciju, ka Montāgs-Girmess varētu nebūt patiesais «airBaltic» investors un «kalpo par izkārtni» kādai citai kompānijai, premjers otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem uzsvēra, ka ir pietiekami informēts par visu situāciju un bažām nav pamata.

Vienlaikus viņš pauda, ka attiecīgais darījums ļauj aviokompānijai atgūt finansiālo stabilitāti un attīstīties tālāk.

Valdībā nākamnedēļ gaidāms detalizēts ziņojums par aktuālo situāciju no «airBaltic» valdes priekšsēdētāja Martina Gausa.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka atbilstoši Latvijas valdības un Montāga-Girmesa parakstītajam līgumam viņš marta beigās «airBaltic» ieguldīja apmēram 52 miljonus eiro. Pēc aviokompānijas pamatkapitāla palielināšanas finanšu investors iegūs 20% uzņēmuma kapitāldaļu.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu