«airBaltic» saņēmis lielāko daļu arī valsts solītā ieguldījuma

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» saņēmusi lielāko daļu arī valsts solītā ieguldījuma, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica lidsabiedrības izpilddirektors Martins Gauss. «Jā, esam saņēmuši lielāko daļu. Valsts maksājums ir divās daļās. 50 [valsts ieguldījums] un 53 miljoni eiro [privātā investora ieguldījums] ir iemaksāti kontā un esam ļoti apmierināti,» teica Gauss.

Viņš atzīmēja, ka tādēļ otrdien tika paziņots, ka «airBaltic» pasūtīs vēl papildu lidmašīnas. Uz jautājumu, vai visa nauda tādejādi ir iztērēta, viņš skaidroja, ka daļa naudas ir novirzīta jaunu lidmašīnu iegādei, bet viss nav iztērēts.

Gauss norādīja, ka ar pašreizējo privātā investora un valsts ieguldījumu aviokompānijai pietiks diviem gadiem. «Taču mēs plānojam pelnīt līdz pat 2021.gadam, tāpēc nebūs nepieciešams papildu ieguldījumus, mēs to segsim no peļņas,» teica «airBaltic» izpilddirektors.

«airBaltic» saņēmis privātā investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa solītos apmēram 52 miljonus eiro.

Tāpat vēstīts, ka februāra sākumā tika parakstīts līgums starp Latvijas valdību un «airBaltic» finanšu investoru Montāgu- Girmesu. Atbilstoši līgumam Latvijas aviokompānijā tiks ieguldīti 132 miljoni eiro ar mērķi modernizēt tās floti un īstenot biznesa plānu «Horizon 2021».

Investora ieguldījums būs 52 miljoni eiro, tādējādi iegūstot 20% uzņēmuma kapitāldaļu, savukārt valsts - 80 miljoni eiro. Valsts ieguldījumu paredzēts nodrošināt, «airBaltic» aizņemoties Valsts kasē un pēc tam aizdevumu kapitalizējot.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu