«airBaltic» pasūtījusi vēl septiņas «Bombardier» CS300 sērijas lidmašīnas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība «airBaltic» pasūtījusi vēl septiņas «Bombardier» CS300 sērijas lidmašīnas, tādejādi palielinot kopējo pasūtījumu līdz 20 lidmašīnām.

«Bombardier» informē, ka līguma par septiņu CS300 lidmašīnu iegādi vērtība pēc kataloga cenām ir aptuveni 506 miljoni ASV dolāru (443 miljoni eiro).

20 pilnīgi jauni CS300 lidaparāti nodrošinās lidsabiedrības biznesa plāna "Horizon 2021" īstenošanu, skaidro "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss. "Tas būtiski uzlabos Baltijas reģiona savienojumus ar Rietumeiropas un Austrumu tirgiem, veicinot Latvijas, Igaunijas un Lietuvas

ekonomikas izaugsmi, kā arī radot jaunas darba vietas," uzsver Gauss, piebilstot, ka CS300 lidmašīnas uzlabos pasažieru ērtības, sekmēs izaugsmi un palīdzēs atvērt jaunus attālākus galamērķus jau šī gada nogalē.

«Bombardier» atgādina, ka sākotnējais desmit CS300 lidmašīnu pasūtījums ar iespēju iegādāties vēl desmit tika noslēgts 2012.gada decembrī. 2014.gada februārī tika publiskots nākamais darījums par vēl trīs lidmašīnu iegādi.

"airBaltic būs pirmā lidsabiedrība pasaulē, kas 2016. gada otrajā pusē saņems un uzsāks pārvadājumus ar "Bombardier" CS300 lidmašīnām, kas papildinās aviokompānijas flotē patlaban izmantotos 12 "Bombardier" Q400 lidaparātus.

«Mēs vēlamies atzīmēt airBaltic nozīmīgo lomu, šogad uzsākot pāreju uz Bombardier lidmašīnu floti,» uzsver «Bombardier Commercial Aircraft»

prezidents Freds Kromers.

Kā marta beigās informēja «Bombardier», «airBaltic» pirmā pasūtītā lidmašīna «Bombardier CS300» ir ražošanas procesā un korpusam tiek pievienoti spārni. Plānots, ka pirmā lidmašīna tiks piegādāta 2016.gada otrajā pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu