Kopš marta NVA reģistrējušies 106 bijušie «KVV Liepājas metalurga» darbinieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) kopš marta sākuma līdz 8.aprīlim bija reģistrējušies 106 bijušie uzņēmuma «KVV Liepājas metalurgs» darbinieki, informēja NVA Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane.

«Tie ir darbinieki, kuri nolēmuši negaidīt 25.aprīli, kad uzņēmums sāks atlaist darbiniekus,» skaidroja Baumane. Šie darbinieki darba attiecības ar darba devēju pārtraukuši, abpusēji vienojoties. «KVV Liepājas metalurgs» 21.martā informējis NVA, ka, sākot ar 25.aprīli, plāno atlaist kopumā 300 darbinieku.

Saistībā ar masveida darbinieku atbrīvošanu uzņēmumā «KVV Liepājas metalurgs» NVA Liepājas filiāles darbs nebūšot speciāli jāpārplāno - darbinieku filiālē esot pietiekami, un arī filiāles darba laiks nebūs jāpagarina. Lai aprīļa beigās filiālē neveidotos rindas, iespējams, ar uzņēmuma personāldaļu vajadzēs vienoties, lai visus darbiniekus neatbrīvo uzreiz vienā dienā, piebilda Baumane.

Pašlaik Liepājā bez darba palikušajiem var piedāvāt 240 vakances. Tiek piedāvāts darbs ražošanā, celtniecībā, ceļu būvniecībā, tiek meklēti arī autovadītāji. Vaicāta, vai bez darba palikušajiem «KVV Liepājas metalurga» darbiniekiem ir iespēja atrast atbilstošu darbu līdzīgā profesijā, Baumane norādīja, ka uzņēmumā tiek atbrīvoti ne tikai velmētāji, bet arī elektriķi, grāmatveži, šoferi un citu profesiju strādnieki, šajās profesijās vakances ir pieejamas.

Bezdarba līmeņa rādītājs Liepājā nedēļas laikā ir pieaudzis no 12,3% līdz 12,5%, taču, kā uzsvēra Baumane, šis pieaugums neatspoguļo patiesās bezdarbnieku skaita izmaiņas. Proti, aprēķinot bezdarba līmeni šajā nedēļā, ir ņemti vērā jau jaunie 2015.gada dati par ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitu - šādas izmaiņas, kas var radīt neizpratni par pēkšņām bezdarba līmeņa izmaiņām, vērojamas katru gadu aprīlī. «Acīmredzot ekonomisko aktīvo iedzīvotāju skaits pagājušajā gadā ir samazinājies, tāpēc arī bezdarba līmenis ir pieaudzis,» rezumēja Baumane.

Kā ziņots, Ukrainas investori «KVV Group» spiesti pieņemt lēmumu par AS «KVV Liepājas metalurgs» rūpnīcas konservāciju, aģentūru LETA informēja «KVV Group» preses sekretāre Nataļja Napadovska.

Šādu lēmumu «KVV Group» vadība pieņēmusi, ņemot vērā to, ka saglabājas ilgtermiņa negatīvie faktori, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai - pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts neieinteresētība sniegt atbalstu nozarei. Pēdējo mēnešu laikā uzņēmuma akcionāri, neraugoties uz grūtībām, centās atjaunot ražošanu, rast konstruktīvu dialogu ar valdību, informēja Napadovska.

«KVV Liepājas metalurga» valdes priekšsēdētājs Igors Talanovs ir paziņojis, ka pēc provizoriskiem aprēķiniem paziņojumu par atlaišanu varētu saņemt aptuveni 300 darbinieki no 402 pašlaik uzņēmumā nodarbinātajiem. Atlaistajiem darbiniekiem plānots izmaksāt vairāk nekā 800 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu