Ar tiesas spriedumu RD būs jāmaksā SIA «Hasdo» teju € 700 000 noma par zemi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Saskaņā ar tiesas spriedumu Rīgas pašvaldībai nāksies maksāt gandrīz 700 000 eiro par SIA «Hasdo» piederošas zemes Krūzes ielā nomu laikā no 2009.gada līdz šā gada februārim, jo uz tās atrodas vairākas pašvaldībai piederošas būves, kas ir neapmierinošā stāvoklī un drīzumā tiks nojauktas.

Kā pastāstīja Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas Juridiskās nodaļas vadītāja Anita Smiltiņa, Rīgas pilsētas pašvaldībai pieder būves Krūzes ielā 32/36, kas atrodas uz SIA «Hasdo» piederošas zemes. Saskaņā ar likumu «Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās» zemes īpašniekam ir tiesības saņemt nomas maksu par zemes izmantošanu. Šajā gadījumā tās ir piespiedu nomas attiecības, skaidro Smiltiņa.

Līdz 2009.gada 31.martam zemes īpašnieks pats nomāja pilsētai piederošās būves. Bet 2009.gadā Rīgas dome pieņēma lēmumu pirmpirkuma tiesīgajam zemes īpašniekam privatizēt minētās būves, bet privatizācija nenotika, un 2011.gada 13.decembrī Rīgas dome pieņēma lēmumu par privatizācijas izbeigšanu.

Tālāk sekojuši mēģinājumi vienoties ar zemes īpašnieku par nomas maksu 6% apmērā no zemes kadastrālās vērtības gadā, bet vienošanās netika panākta un zemes īpašnieks cēla prasību tiesā.

Tiesāšanās beidzās šā gada 17.februārī, un saskaņā ar tiesas spriedumu domei jāsamaksā piespriestā zemes nomas maksa 10% apmērā par periodu no 2009.gada 1.aprīļa līdz 2016.gada februārim - kopā tie ir 699 704 eiro.

Smiltiņa norāda, ka pašlaik procesā esot jautājums par būvju demontāžu. Tiek izstrādāts ēku nojaukšanas tehniskais projekts.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu