«KVV Liepājas metalurgs» Liepājas pašvaldībai parādā 62,7 tūkstošus eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Metālapstrādes uzņēmums «KVV Liepājas metalurgs» Liepājas pašvaldībai ir parādā nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu 62,7 tūkstošu eiro apmērā par 2015.gada pēdējo ceturksni, pastāstīja Liepājas pilsētas domes izpilddirektora vietnieks finanšu jautājumos Ronalds Fricbergs.

Viņš norādīja, ka parāda summu veido arī kavējuma nauda.

Atbildot uz jautājumu par turpmāko pašvaldības rīcību saistībā ar parādu, Fricbergs pauda, ka šādos gadījumos ierastā kārtība ir atgādināt par parādu, pēc tam brīdināt par to, tālāk jau seko parāda piedziņa.

Laiku, kad pašvaldība parādu varētu atgūt, viņš gan neminēja, uzsverot, ka katrs gadījums ir atšķirīgs. «Paredzam, ka ies smagi, zinot, ka uzņēmums parādā ir daudziem,» piebilda Fricbergs, skaidrojot, ka patlaban nekāda oficiāla atbilde no uzņēmuma nav saņemta.

Pērn «KVV Liepājas metalurgs» pašvaldībai lūdza sadalīt maksājumu pa daļām, tomēr šogad janvārī uzņēmums saistības nav izpildījis, tāpēc pašvaldība šo vienošanos atcēlusi.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Ukrainas «KVV Group» nolēmis iekonservēt «KVV Liepājas metalurga» rūpnīcu. Līdz ar to kompānija atlaidīs aptuveni 300 darbinieku. Uzņēmumā iepriekš skaidroja, ka šādi lemts, jo saglabājas ilgtermiņa negatīvie faktori, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai - pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts neieinteresētība sniegt atbalstu nozarei.

Kompānija iesniegusi Valsts kasei jaunu biznesa plānu, kuru kritizējuši vairāki ministri, kā arī pārstāvji no Valsts kases. Biznesa plāns ietver maksājumu grafiku un piedāvājumu, kā apkalpot 70 miljonu eiro parādu, ieskaitot arī maksājumu atlikšanu līdz 2020.gadam. Kopā ar jaunu pamatparāda maksājumu grafiku piedāvātajā plānā paredzēta arī uzņēmuma profilam neatbilstošo aktīvus pārdošana. Atbilstoši neatkarīga auditora novērtējumam neprofila aktīvu realizācija uzņēmumam ļautu iegūt četrus līdz piecus miljonus eiro.

Valsts uzdevusi vairāk nekā 40 papildu jautājumu «KVV Liepājas metalurgam» saistībā ar restrukturizācijas plānu, atzīstot, ka patlaban tas nav izstrādāts atbilstoši valsts interesēm.

Ziņots arī, ka 2014.gada 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas «KVV Group», kas par «Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu