Vācu investors Montāgs-Girmess ieguldījis «airBaltic» solītos € 52 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vācijas investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess ieguldījis aviokompānijā «airBaltic» solītos 52 miljonus eiro, informēja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS). Ieguldījums veikts atbilstoši Latvijas valdības un Montāga-Girmesa parakstītajam akcionāru līgumam. Līdz ar to flotes modernizācijā un biznesa plāna «Horizon 2021» īstenošanai kopumā valsts un vācu investors kompānijā ieguldīs apmēram 132 miljonus eiro.

Par aviokompānijas pamatkapitāla palielināšanas uzsākšanu šodien, plkst.16, lems «airBaltic» akcionāri.

Kā ziņots, nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» akcionārs ir parakstījis aviokompānijas akcionāru līgumu ar Montāgu-Girmesu, taču investors joprojām nav veicis paredzētās investīcijas. 52 miljonu eiro iemaksu viņš solījis veikt līdz marta beigām. Paredzēts, ka jaunais kapitāls tiks izmantots, lai investētu jaunās lidmašīnās, nevis lai tās nomātu, tādējādi sniedzot «airBaltic» priekšrocību izmaksu ziņā, kas ir svarīga biznesa plāna «Horizon 2021» daļa, skaidroja uzņēmumā.

Valdība iepriekš nolēma atbalstīt «Prudentia» atrasto nacionālās aviokompānijas «airBaltic» investoru, Vācijas uzņēmēju Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu izpildi un flotes modernizēšanu. €

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu