«Pasažieru vilcienam» zonu tarifu biļešu sistēmas ieviešana izmaksā € 270 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

VAS «Pasažieru vilciens» (PV) zonu tarifu biļešu sistēmas ieviešana izmaksājusi 270 000 eiro, šodien žurnālistus informēja PV pārstāvji.

Jaunā sistēma paredz, ka maršruti Rīga-Skulte, Rīga-Sigulda un Rīga-Jelgava tiks sadalīti trijās zonās, maršrutā Rīga-Tukums būs četras zonas, un maršrutā Rīga-Aizkraukle būs piecas zonas. Lai nepieļautu krasas braukšanas maksas izmaiņas, pārvietojoties starp blakus esošajām zonām, tiks ieviestas divu veidu starpzonas.

Biļetes cena vienam braucienam zonā «A» būs 80 centi, bet, iebraucot nākamajā zonā, cena pieaugs par 60 centiem, «B» zonā sasniedzot 1,4 eiro. Savukārt braukšanas maksas solis nākamajās zonās - «C», «D» un «E» - pieaugs pa 50 centiem, attiecīgi līdz 1,9 eiro, 2,4 eiro un 2,9 eiro. Izbraucot no šīm zonām, piemēram, uz tālākiem galamērķiem - Valku, Daugavpili, Zilupi u.c., tiks piemērots esošais tarifs.

PV valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns norādīja, ka ar jauno sistēmu pasažieri iegūs saprotamu biļešu sistēmu, kā arī,

piemērojot zonu tarifu konkrētos posmos, mainīsies braukšanas maksa, lielākajai daļai pasažieru tā samazināsies.

Cenas pieaugums līdz desmit centiem attieksies uz 27% pasažieru, biļešu cena no desmit līdz 30 centiem attieksies uz 18% pasažieru, bet virs 30 centiem - uz 3% pasažieru.

Savukārt 8% pasažieru biļetes cena nemainīsies, bet 6% biļetes cena samazināsies vairāk par 30 centiem, 27% pasažieru cenas samazinājums būs no desmit līdz 30 centiem, bet 11% pasažieru cenas samazinājums būs līdz desmit centiem.

Lubāns atzina, ka, ieviešot zonu tarifus, PV biļešu ieņēmumi prognozējami var mainīties divos veidos. Pirmkārt, ja nemainās pasažieru skaits, biļešu ieņēmumi samazinās par 1,5%. Otrkārt, kas, pēc PV vadītāja teiktā, ir reālākais variants, pasažieru skaits pieaugs par 3%, attiecīgi audzējot arī biļešu ieņēmumus par 1,4%.

Jaunās zonu tarifu biļešu sistēmas kartes tiks izvietotas visās stacijās, kurās arī varēs pārbaudīt, cik maksā biļete no vienas stacijas līdz otrai.

Paralēli zonu tarifiem no šā gada 1.aprīļa pasažieriem tiks piedāvāti arī jauni biļešu veidi - dienas biļete, kas atkarībā no tarifu zonas izmaksās no 2,4 eiro līdz 8,7 eiro, trīs dienu biļete - no 3,6 līdz 13,05 eiro, četru dienu biļete - no 4,8 līdz 17,4 eiro, kā arī piecu dienu biļete - no sešiem līdz 21,75 eiro.

Tāpat jau ar aprīli PV strādājošie konduktori tiks apgādāti ar mobiliem daudzfunkcionāliem kases aparātiem, un turpmāk vairs nebūs nepieciešams vilcienā iegādātā biļetes izrakstīt ar roku. Savukārt vasarā plānots pasažieriem piedāvāt iespēju iegādāties biļetes internetā un mobilo ierīču aplikācijās. Savukārt līdz šā gada beigām noslogotākajās stacijās plānots uzstādīt pašapkalpošanās biļešu tirdzniecības automātus. Līdz gada beigām arī paredzēts piedāvāt iespēju par vilciena braucienu norēķināties ar bankas karti.

Kā ziņots,

Sabiedriskā transporta padome apstiprinājusi PV zonu biļešu tarifu principu un šo tarifu ieviešanu no 1.aprīļa,

informēja Autotransporta direkcijā.

Zonu tarifi tiks ieviesti visos četros elektrovilcienu līniju posmos un dīzeļvilcienu līnijas posmā Rīga-Sigulda.

Patlaban PV gatavo zonu tarifu ieviešanas vizualizāciju, lai marta beigās pilnvērtīgi iepazīstinātu sabiedrību ar gaidāmajām izmaiņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu