Tiesa atstāj iesaldētus «KVV Liepājas metalurgs» piederošos €300 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidījusi AS «KVV Liepājas metalurgs» lūgumu atcelt lēmumu par tam noteikto prasības nodrošinājuma summu 300 000 eiro apmērā, informēja uzņēmuma preses sekretāre Nataļja Napadovska.

Prasību pret «KVV Liepājas metalurgs» ir pieteicis maksātnespējas administrators Haralds Velmers. Līdz ar to uzņēmuma apgrozāmie līdzekļi 300 000 eiro apmērā paliek nobloķēti.

«Kā zināms, uzņēmumam «KVV Liepājas metalurgs» akūti nepieciešami apgrozāmie līdzekļi. Mēs esam noraizējušies par to, ka tagad zem jautājuma ir darba samaksa strādājošajiem par februāri,» norāda «KVV Liepājas metalurgs» valdes loceklis Igors Talanovs.

Viņš sola iesniegt apelācijas sūdzību par tiesas lēmumu.

Kā ziņots, «KVV Liepājas metalurgs» vērsusies tiesā pret maksātnespējas procesa administratoru Velmeru saistībā ar maksājumiem vairāk nekā 500 000 eiro apmērā.

Savukārt ar pretprasību pret «KVV Liepājas metalurgu» tiesā vērsies arī Velmers. Administrators norāda, ka, pēc viņa domām, domstarpībām nevajadzētu būt, jo runa ir par tām saistībām, kuras uzņēmās «KVV Liepājas metalurgs». Administrators atgādina, ka «KVV Liepājas metalurgs» bija apņēmies segt «Liepājas metalurga» izdevumus no 2014.gada decembra līdz aktīvu nodošanai «KVV Liepājas metalurgam», norādot, ka tādējādi uzņēmums patlaban tiesā apstrīd paša parakstīto vienošanos.

Nesamaksātā summa esot 550 000 eiro, kas ietver darbiniekiem izmaksātās algas, kā arī maksājumus piegādātājiem pamatražotnes uzturēšanai.

Kā ziņots, «KVV Liepājas metalurgs» 1.marta pēcpusdienā Valsts kasē iesniegusi uzņēmuma restrukturizācijas plānu, ko februāra sākumā pieprasīja valdība. Napadovska aģentūru LETA informēja, ka plānā tiek piedāvāts jauns «KVV Liepājas metalurgs» 70 miljonu eiro lielā parāda maksājumu grafiks, kā arī paredzēts uzņēmuma neprofila aktīvu realizācijas plāns.

Talanovs norādījis, ka uzņēmumā veikts audits un tas paredz, ka neprofila aktīvu realizācija uzņēmumam ļaus saņemt četrus līdz piecus miljonus eiro.

Paredzēts, ka lielākā daļa līdzekļu, kas tiks iegūta no neprofila aktīvu pārdošanas, tiks investēta uzņēmuma velmēšanas ceha modernizācijā, bet atlikušo daļu paredzēts novirzīt «KVV Liepājas metalurgs» parādu dzēšanai un apgrozāmo līdzekļu papildināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu