Pētersone turpmāk būs personīgi atbildīga par Finanšu policijas un Muitas pārvaldes darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone turpmāk būs personīgi - bez vietnieku starpniecības - atbildīga par VID Finanšu policijas pārvaldes un Muitas pārvaldes darbu, šodien žurnālistiem paziņoja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

«Situāciju dienestā vērtēju kā kritisku, tāpēc VID vadītājai jāuzņemas personīga atbildība par šo dienestu vadību, pašai jāiesaistās to vadīšanā bez vietnieku starpniecības,» sacīja ministre.

Taujāta, vai tas nozīmē, ka šo vietnieku amati tiks likvidēti, Reizniece-Ozola norādīja, ka tas būs Pētersones lēmums, vai organizatoriski šie vietnieku amati tiks vai netiks saglabāti.

Finanšu ministre gan piebilda, ka Pētersones iesniegtajos dokumentos par negodprātīgajiem VID darbiniekiem neparādās VID ģenerāldirektores vietnieki. Sarakstā iekļauto darbinieku skaits un cita informācija gan ir slepena, piebilda Reizniece-Ozola.

Jau ziņots, ka Pētersonei šodien uzdots jau tuvākajā laikā veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

Reizniece-Ozola norādīja, ka patlaban nevar komentēt, vai šī rotācija tiks veikta arī reģionālajās struktūrvienībās, taču pilnīgi noteikti tā ir jāveic svarīgākajās struktūrās, proti, Finanšu policijas pārvaldē, Muitas policijas pārvaldē, Nodokļu kontroles pārvaldē un Nodokļu parādu piedziņas pārvaldē. Ja Pētersone redzēs nepieciešamību veikt plašākas rotācijas, viņa tās var īstenot, sacīja Reizniece-Ozola.

Finanšu ministre arī sacīja, ka Pētersonei līdz 1.maijam jānodrošina, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, nestrādātu VID struktūrās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu