Premjers: veselības aprūpes budžeta palielināšana var kļūt par ilglaicīgu procesu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Visticamāk, būs jāpalielina veselības aprūpes budžets, tomēr tas var kļūt par ilglaicīgu procesu, intervijā aģentūrai BNS sacīja valdības vadītājs Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš paskaidroja, ka tuvāko nedēļu laikā būs izstrādāti konkrēti punkti rīcībai veselības aprūpes jomā. «Pirmais darbs pašlaik jau tiek īstenots un Finanšu ministrijas komanda veic auditu par naudas plūsmām, izdevumu lietderību, lai mēs tiktu skaidrībā par nākotnes izvēles ceļiem. Visticamāk būs jāpalielina veselības aprūpes budžets. Bet, ņemot vērā, ka maks valstij ir viens un visticamāk lielāks tas nekļūs, tas var būt ilglaicīgs process,» sacīja Kučinskis.

Premjers norādīja, ka tikai iegūstot pilnu skaidrību, mēs varam ķerties arī pie jau apspriestā veselības apdrošināšanas modeļa. Tomēr par konkrēto valdības rīcības plānu šajā jautājumā varētu runāt jau nākamās nedēļas laikā.

Vaicāts, vai veselības ministram Guntim Belēvičam izdosies rast risinājumu situācijai, premjers atzina, ka ministrs ir ļoti aktīvs un jautājums ir par to, lai būtu arī rezultāti. «Tādēļ mēs arī nostiprināsim uzdevumus un sekosim konceptuāli līdzi, kā tie pildās. Šobrīd tomēr notiek nedaudz mētāšanās un glābšana tur, kur deg. Kamēr tiek risināts viens jautājums, atskan jau saucieni no citiem. Tas tomēr parāda, ka sistēma ne tuvu nav gatava,» sacīja premjers.

Vienlaikus viņš piebilda, ka «šobrīd ZZS atbalsts Belēvičam ir, viņš tika izvirzīts, un šobrīd viņam ir arī pilnīgs mans atbalsts. Es redzu, ka viņš varētu reformas īstenot. Kā veiksies... Nu to mēs redzēsim».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu