Paraksta nodomu protokolu par Ķemeru sanatorijas attīstību; investēs 35 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Jūrmalas pilsētas dome trešdien parakstīja nodomu protokolu ar Ķemeru sanatorijas īpašnieku «Park Hotel Ķemeri», kas apliecina pašvaldības un uzņēmuma nodomus par Ķemeru degradētās teritorijas sakārtošanu un infrastruktūras attīstību, aģentūrai BNS pavēstīja pašvaldībā.

Nodomu protokols paredz, ka «Park Hotel Ķemeri» plāno atjaunot Ķemeru sanatorijas kompleksu un sākt tajā viesnīcas un rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu līdz 2019.gada 1.oktobrim, radot vismaz 195 jaunas darba vietas. Savukārt pašvaldība ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējuma atbalstu apliecina nodomu sakārtot pieguļošo infrastruktūru – atjaunot vēsturisko Ķemeru parku, izveidot interaktīvu dabas tūrisma objektu, sakārtot ceļus un autostāvvietas.

«Ķemeru sanatorijas investoru nodomu apliecinājums ir būtisks nosacījums, lai pašvaldība piesaistītu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus Ķemeru degradētās teritorijas sakārtošanai. Tikai partnerībā iespējams runāt par pilnvērtīgu, ekonomiski pamatotu un reālu attīstības scenāriju, lai tuvāko piecu gadu laikā Ķemeri atdzīvotos un atgūtu savu kādreizējo spozmi,» pauda Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Savukārt «Park Hotel Ķemeri» pārstāvis, investīciju fonda «G-Capital» izpilddirektors Džordžs Džouns (George Jones ) pauda gandarījumu par konstruktīvo sadarbību ar Jūrmalas pilsētu, solot kopējās investīcijas 35 miljonu eiro apmērā. 20 miljonus eiro plānots ieguldīt Ķemeru sanatorijas ēkas atjaunošanā, un vēl 12 līdz 15 miljonus eiro - bijušās kūrortpoliklīnikas rekonstrukcijā.

No pašvaldības puses protokolā iekļauts nodoms līdz 2021.gadam Ķemeru attīstībā ieguldīt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus 11,23 miljonu eiro apmērā, tostarp kultūrvēsturiskā parka atjaunošanā vairāk nekā 42 hektāru platībā, pievedceļu un ielas posmu atjaunošanā (Tukuma, Katedrāles, Tūristu ielaa), interaktīva dabas tūrisma objekta izbūvē, teritorijas labiekārtošanā un autostāvvietu izbūvē Emīla Dārziņa ielā, kas veicinās Jūrmalas pilsētas sociālekonomisko attīstību un tūristu skaita pieaugumu.

Nodomu protokolu parakstīja Truksnis un «Park Hotel Ķemeri» valdes loceklis Andrejs Danengiršs.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka 2015.gada 3.februārī maksātnespējīgās kompānijas «Ominasis Latvia» kreditori apstiprināja Ķemeru sanatorijas nekustamā īpašuma pārdošanu «Ominasis Latvia» nodrošinātajam kreditoram «Arhiidea» par 2,86 miljoniem eiro, taču «Arhiidea» savas prasījuma tiesības vēlāk cedēja kompānijai «Park Hotel Ķemeri».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu