Par «Gada investīciju» atzīst bezpilota vadāmo lidaparātu «AirDog»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apbalvojot veiksmīgākos pagājušā gada investīciju projektus, par «Gada investīciju» tika atzīts bezpilota vadāmo lidaparātu «AirDog» projekts, kas spējis piesaistīt lielu skaitu investīciju gan Latvijā, gan ārzemēs.

«AirDog» projektā ieguldījis arī «FlyCap», «Imprimatur Capital», «Expansion Capital».

Šovakar pasākumā «Gada investors» tika godināti 2015.gada veiksmīgākie investīciju projekti privāto investīciju un riska kapitāla sektorā kopumā astoņās nominācijās.

Kategorijā «Gada pārdošana» tika apbalvota Rīgā bāzētā Latvijas nano pārklājumu tehnoloģiju ražotāja «Naco Technologies» pārdošana. «Naco Technologies» iesaistītie investori un attīstītāji bija «Imprimatur Capital», «ZGI Capital» un «Proks Capital».

Balva «Gada finanšu konsultants» piešķirta «Porta finance», kas konsultēja nebanku kreditētāja «Mogo» mezanīna kapitāla piesaistes darījumu.

Par «Gada juridisko konsultantu» atzīts juridiskais uzņēmums «Cobalt».

Balvu kategorijā «Gada nozares atbalstītājs» saņēma Attīstības finanšu institūcija «Altum».

Savukārt privāto investīciju sektorā balvas tika piešķirtas trīs nominācijās.

Nominācijā «Zaļā zvaigzne», kas piešķirta investīcijai ar pozitīvāko ietekmi uz vidi, balvu saņēma Armands Garkāns par investīciju projektā «Genuine Wind».

Nominācijā «Zelta zvaigzne», kas piešķirta investīcijai ar vislielāko atdevi, balvu saņēma Uldis Salzirnis par ieguldījumu projektā «Perfume Vending».

Savukārt nominācijā «Uzlecošā zvaigzne», kas piešķirta investīcijai ar perspektīvāko nākotnes prognozi, balva piešķirta Jānim Rancānam par investīcijām projektā «jobbatical», kas paredzēts darba devēju un darba ņēmēju sadarbības organizēšanai.

Laureātus noteica Latvijas Riska kapitāla asociācijas un Latvijas Biznesa eņģeļu tīkla biedri.

Iniciatīvas «Gada investors» mērķis ir veicināt investīciju nozares attīstību Latvijā, paplašinot investoru tīklu. Apzinot un popularizējot gada veiksmīgākās investīcijas, organizatori vēlas vērst uzmanību uz Latvijā vēl jaunās nozares izšķirošo nozīmi jauno, perspektīvo projektu atbalstīšanā.

Pasākumu organizēja Latvijas Riska kapitāla asociācija un Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls sadarbībā ar laikrakstu «Diena» un «Attīstības finanšu institūciju «Altum«».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu