Sadzīves gāzes patēriņa skaitītāju verificēšana būs jāveic no 2021.gada

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Gāzes patēriņa skaitītāju verificēšana būs jāveic no 2021.gada 1.novembra, nevis 2016.gada 1.novembra, paredz šodien valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos par valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu sarakstu.

2011.gadā valdība lēma, ka gāzes patēriņa skaitītāju verificēšana jāsāk no šā gada 1.novembra.

Atbilstoši dabasgāzes sadales sistēmas operatora AS «Latvijas Gāze» (LG) sniegtajai informācijai, kopējais gāzes patēriņa skaitītāju gāzes plītīm skaits Latvijā, kas būtu jāmaina pēc pirmreizējās verifikācijas termiņa beigām, ir 361 003.

Pēdējo četru gadu laikā ir nomainīti ap 7600 gāzes patēriņa skaitītāju, līdz ar to patlaban ir 353 405 gāzes patēriņa skaitītāju, kuri pārskatāmā laikā būtu jāmaina, radot būtisku finansiālu slogu LG, kas savukārt izmaksas saistībā ar skaitītāju nomaiņu iekļautu dabasgāzes tarifā, to ievērojami paaugstinot un radot nelabvēlīgas sekas dabasgāzes lietotājiem.

Pēc LG prognozes, nākamo piecu gadu periodā tiek plānota līdz pat 50 000 skaitītāju nomaiņa uz uzņēmuma rēķina, kas neradītu negatīvu ietekmi uz dabasgāzes tarifa izmaiņām.

Ņemot vērā gāzes patēriņa skaitītāju izmantoto nebūtisko pamatresursa nolietojumu, lai nodrošinātu pakāpenisku un samērīgu šo skaitītāju nomaiņu, neradot negatīvu ietekmi uz dabasgāzes tarifu, Ekonomikas ministrija rosināja pārcelt spēkā stāšanās termiņu tiesību normai, kas nosaka gāzes patēriņa skaitītāju gāzes plītīm verificēšanas periodiskumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu