«Latvenergo» nepārtrauks elektrības piegādi «KVV Liepājas metalurgam»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

AS «Latvenergo» nepārtrauks elektrības piegādi AS «KVV Liepājas metalurgs» saistībā ar rūpniecības uzņēmuma parādu par elektrības piegādi, apliecināja «Latvenergo» pārstāvis Andris Siksnis.

Lai arī iepriekš «Latvenergo» draudēja pārtraukt «KVV Liepājas metalurgam» piegādāt elektrību, ja rūpniecības uzņēmums līdz šodienai nesamaksās parādu par elektrību, energokompānija tomēr šādu soli vismaz šonedēļ nespers.

Siksnis skaidroja, ka «Latvenergo» kopā ar «KVV Liepājas metalurgu» patlaban meklē risinājumus, kādā veidā metalurģijas uzņēmums nomaksās rēķinus par elektrību.

Jau ziņots, ka kopš 2016.gada 20.janvāra «KVV Liepājas metalurgs» nav veicis izrakstīto rēķinu pilnīgu apmaksu par patērēto elektroenerģiju, izveidojot parādu par elektroenerģiju 115 000 eiro apmērā, kā arī ir izrakstīts rēķins par janvāra otrajā dekādē patērēto elektroenerģiju.

«KVV Liepājas metalurgs» informēja, ka patlaban vēl notiek sarunas ar «Latvenergo» un viss vēl ir procesā.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa 5.janvārī noraidīja SIA «Elme Messer Metalurgs» pieteikumu par «KVV Liepājas metalurga» maksātnespēju. «KVV Liepājas metalurga» valdes loceklis Igors Talanovs uzskata, ka tas ir objektīvs spriedums, jo uzņēmums esot maksātspējīgs.

Uzņēmumam «KVV Liepājas metalurgs» pērn decembrī Valsts kasē bija jāieskaita 2,7 miljoni eiro, taču tas netika izdarīts. Uzņēmums lūdzis atlikt kavēto maksājumu. Lai valsts piekristu «KVV Liepājas metalurga» kavētā 2,7 miljonu eiro maksājuma atlikšanai uz diviem gadiem, uzņēmumam jāiesniedz apliecinājums, ka tā māteskompānija veiks finanšu ieguldījumus, kā arī jāiesniedz valdībai bankas garantija ar termiņu līdz 2017.gada janvāra beigām par atliktā maksājuma segšanu.

Pagājušajā nedēļā paziņojumā medijiem «KVV Liepājas metalurgs» pauda viedokli, ka patlaban kreditori un valdība ieņēmuši «ultimatīvu» nostāju. Uzņēmums nejūtot, ka valdība gatava izrādīt pretimnākšanu, lai uzņēmums spētu atgūties no krīzes.

«KVV Liepājas metalurga» apgrozījums pērn bija 73 miljoni eiro, bet zaudējumi sasnieguši astoņus miljonus eiro. Darba algās pērn samaksāti septiņi miljoni eiro, četri miljoni eiro samaksāti par energoresursiem, bet 3,5 miljoni eiro - par dabasgāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu