«Brent» jēlnaftas cena nokrītas līdz zemākajam līmenim kopš 2004.gada

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Brent» jēlnaftas cena trešdien pirmo reizi pēdējo 11 gadu laikā nokritusies zem 35 dolāru par barelu atzīmes, kas galvenokārt skaidrojams ar bažām par pārmērīgām enerģijas piegādēm un diplomātiskajām nesaskaņām starp Saūda Arābiju un Irānu.

Londonas «Brent» jēlnaftas cena februāra piegādēm dienas vidus tirdzniecības sesijā uz brīdi nokritās līdz 34,83 dolāriem (32,41 eiro) par barelu, sasniedzot zemāko līmeni kopš 2004.gada 1.jūlija.

Tirdzniecības sesijas turpinājumā «Brent» jēlnaftas cena pieauga līdz 35,07 dolāriem (32,63 eiro) par barelu, kas gan ir par 1,35 dolāriem mazāk salīdzinājumā ar biržas slēgšanas brīdi otrdien.

Tikmēr ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena pēcpusdienas tirdzniecības sesijā samazinājusies par 0,96 dolāriem - līdz 35,01 dolāram (32,57 eiro) par barelu.

Naftas cenu samazināšanos veicinājušas arī prognozes, ka jēlnaftas krājumu apjoms ASV pagājušajā nedēļā piedzīvojis kārtējo kāpumu, kā arī ASV dolāra vērtības pieaugums.

Tikmēr, palielinoties spriedzei, kuru izraisījusi pazīstamā šiītu garīdznieka šeiha Nimra an Nimra sodīšana ar nāvi Saūda Arābijā, Rijāda svētdien sarāva diplomātiskās saites ar Teherānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu