FM tikai šodien saņemts pamatojums «KVV Liepājas metalurga» lūgumam atlikt 2,7 miljonu eiro maksājumu Valsts kasei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Finanšu ministrijā (FM) ir saņemts AS «KVV Liepājas metalurgs» lūgums atlikt līgumā paredzēto maksājumu veikšanu valstij, taču nepieciešamā pamatojošā informācija šāda lūguma izvērtēšanai FM saņemta tikai šodien, proti, šodien saņemts «KVV Liepājas metalurga» biznesa plāns, informēja Valsts kases biroja vadītāja Zanda Gintere.

Viņa norādīja, ka tiks izvērtēti «KVV Liepājas metalurga» iesniegtie dokumenti. Tā rezultātā jāizdara secinājumi par saņemtā biznesa plāna pamatotību, kā arī par «KVV Liepājas metalurga» piedāvāto maksājumu izpildes turpmāko nodrošinājumu. Tā kā konkrētā darījuma par ražotnes pārdošanu noslēgšana tika saskaņota Ministru kabinetā, arī iespējamās izmaiņas maksājuma grafikā būs jāizskata Ministru kabinetam, kā arī jāsaņem pārējo nodrošināto kreditoru viedoklis, paskaidroja Valsts kases pārstāve.

Viņa vērsa uzmanību: ja maksājumi netiek veikti laikus, līgums paredz iespēju aprēķināt nokavējuma procentus, kā arī pēc noteiktā termiņa iestāšanās iespēju pieprasīt pilnu parāda atmaksu un realizēt nodrošinājumus.

Atbilstoši līguma nosacījumiem samaksa jāveic nākamajā darba dienā pēc 27.decembra līdz plkst.20 pēc Latvijas laika.

Kā ziņots, «KVV Liepājas metalurga» valdes loceklis Igors Talanovs šodien žurnālistus informēja, ka «KVV Liepājas metalurgs» šodien neveiks 2,7 miljonu eiro maksājumu Valsts kasei. Rūpnīca lūgusi atlikt šo maksājumu uz diviem gadiem. «Šī maksājuma atlikšanu esam lūguši jau pirms mēneša, līdz šim notiek tā saskaņošana. Mums lūdza iesniegt biznesa plānu līdz 2030.gadam, tas ir iesniegts un saskaņots ar kreditoriem,» sacīja Talanovs.

Viņš pauda cerību, ka ar FM un Valsts kasi tiks panākts kompromiss. Talanovs uzsvēra, ka maksājuma neveikšana nekādā veidā neliks valstij zaudēt naudu. «Mums ir ķīla, kas pilnībā sedz visas valsts prasības pret uzņēmumu. Tāpēc ceram, ka izdosies vienoties un atlikt šo maksājumu,» sacīja Talanovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu