Reirs: Nav bažu par «KVV Liepājas metalurga» nodrošinājumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Finanšu ministrijai (FM) nav bažu par metalurģijas uzņēmuma AS «KVV Liepājas metalurgs» nodrošinājumu, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Viņš informēja, ka valdība aiz slēgtām durvīm uzklausīja FM sagatavoto ziņojumu par situāciju «KVV Liepājas metalurgā». Valdība uzdevusi Valsts kasei turpināt sekot uzņēmuma iegādes līguma nosacījumu izpildei.

«FM uzrauga «KVV Liepājas metalurga» nodrošinājumu, un tas ir ļoti labā situācijā. Mums ir gan bankas garantijas, gan ieķīlātas kapitāldaļas, tāpēc par bažām šodien nebija runas,» teica Reirs.

LETA jau ziņoja, ka «KVV Liepājas metalurgs» ir gatavs līdz gada beigām ražošanas apjomus palielināt par 30-40%, 19.augustā pēc Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ukrainas investora «KVV Group» līdzīpašnieks Jevgēņijs Kazmins.

Kopējie velmēšanas ceha darba apjomi, ja pieskaita velmētavas otrā stāva jaudu, ar laiku varēs sasniegt 60 000 līdz 65 000 tonnu armatūras mēnesī, taču, lai sasniegtu šādu apjomu, uzņēmumam jāveic vairāki būtiski uzdevumi - jāatgūst zaudētie noieta tirgi, jāstiprina mārketings, kā arī radikāli jāsamazina ražošanas izmaksas. Tas kopumā ļautu iegūt nepieciešamo konkurētspēju.

Rūpnīca divus gadus nostāvējusi faktiskā dīkstāvē, un pa šo laiku uzņēmuma klienti ārzemēs ir pārorientējušies no Liepājas armatūras izmantošanas uz citu ražotāju preces pirkšanu. Uzņēmumam līdz šim izdevies sekmīgi ieiet vairākos Eiropas tirgos, kā arī Ziemeļāfrikas tirgū.

Uzņēmumā strādājošo skaits sasniedzis 540.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu