Nolūkā pastiprināt cīņu ar ēnu ekonomiku VID aicina nodot saņemtos čekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ņemot vērā uzņēmumu vidū aktuālo tendenci ļaunprātīgi iejaukties kases aparātu darbībā, samazinot to ieņēmumu apmēru, no kura būtu godprātīgi maksājami nodokļi valsts budžetā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina ikvienu iedzīvotāju iesaistīties cīņā ar šo nelikumīgo parādību un ēnu ekonomiku kopumā, nododot čekus un kvītis par pirkumu vai pakalpojumu, informē VID pārstāvji.

Sākot ar šodienu, VID klientu apkalpošanas centros visā Latvijā būs izvietotas īpašas kastes ar uzrakstu «Iemet čeku - mēs to pārbaudīsim!». Tās paredzētas, lai ikviens iedzīvotājs VID klientu apkalpošanas centrā varētu nodot čeku vai kvīti par jebkuru veikto pirkumu vai saņemto pakalpojumu. Čeku nodošanas akcijā var piedalīties jebkurš čeks vai kvīts, kas izsniegta 2015.gada laikā.

VID darbinieki regulāri apkopos iesniegtos čekus un kvītis, apzinās to izsniedzējus, salīdzinās ar savā rīcībā esošo informāciju par šiem uzņēmumiem un nepieciešamības gadījumā veiks atbilstošākos nodokļu uzraudzības vai kontroles pasākumus.

Tāpēc VID aicina ikvienu godprātīgu Latvijas iedzīvotāju atcerēties, ka katrs esam daļa no Latvijas, un stabilu un drošu valsts pamatu veido mūsu kopīgais godprātīgais darbs, līdz ar to var radīt, atbalstīt un pilnveidoties. «Tādēļ aicinām izmantot iespēju un pārbaudīt uzņēmēju godprātību, jo mūsu samaksātie nodokļi ir mūsu nākotne. Ja pieļausim, ka daļa negodprātīgu personu vai uzņēmēju atļausies nemaksāt nodokļus, tad mēs visi vēlamā apjomā un kvalitātē nesaņemsim sociālos, izglītības, drošības, veselības, sabiedrības aizsardzības un citus mums vitāli svarīgus un būtiskus pakalpojumus,» uzsvērts VID paziņojumā.

VID norāda, ka kopīgiem spēkiem, vēršoties pret nodokļu nemaksātājiem, izdosies sekmēt nodokļu ieņēmumu pieaugumu valsts budžetā, kas nozīmēs arvien kvalitatīvākus valsts sniegtos pakalpojumus.

Kā ziņots, iepriekš VID atzina, ka krāpšanā, izmantojot kases aparātus, pieķertā sabiedriskā ēdinātāja «Gan Bei» lieta nav būtiski mazinājusi citu uzņēmēju vēlmi krāpties ar kases aparātiem.

«Gan Bei» tipa krāpšanas Latvijā turpinās un VID pa kādam šādam gadījumam atklāj katru mēnesi, turklāt gan mazajās tirdzniecības vietās, gan arī vidējos un lielos uzņēmumos.

Finanšu policija un muita katra pēdējos gados atklāj ap desmit noziedzīgas grupas, kas valstij nodarījušas kaitējumu vairāku desmitu miljonu eiro apmērā. Atklātie naudas atmazgāšanas grupējumi katrs valstij esot nodarījis ap miljonu eiro zaudējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu