Saistībā ar politisko nestabilitāti «Fitch» samazina Katalonijas kredītreitingu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā reitingu aģentūra «Fitch» par divām pakāpēm līdz «BB» jeb spekulatīvam līmenim samazinājusi Katalonijas kredītreitingu pēc tam, kad Spānijas turīgā reģiona parlaments nobalsoja par atdalīšanās procesa sākšanu.

Aģentūra arī noteica Katalonijai negatīvu reitinga prognozi, savu lēmumu pamatojot ar pieaugošo saspīlējumu ar Spānijas centrālo valdību Madridē, kas līdz šim atbalsta Katalonijas finanses.

«Fitch» paziņojums par Katalonijas kredītreitinga samazināšanu izplatīts dienu pēc tam, kad Spānijas Konstitucionālā tiesa pēc valsts valdības lūguma apturēja Katalonijas reģionālā parlamenta lēmumu sākt atdalīšanās procesu.

Katalonijas reģionālā valdība ir solījusi turpināt neatkarības iegūšanas procesu, neskatoties uz tiesas lēmumu.

«Lai kādus pasākumus centrālā valdība neizlemtu pieņemt, visticamāk, to rezultātā pieaugs saspīlējums starp abām valdībām un iespējami arī pilsoniskie nemieri reģionā,» norādīja «Fitch».

Aģentūra arī piebilda, ka reģionam būs nepieciešams finansējums, lai segtu šogad gaidāmo budžeta deficītu, kas varētu sasniegt ap 2% no reģiona iekšzemes kopprodukta (IKP).

«Katalonijas likviditāte ir trausls, un pastāv neskaidrība par to, vai reģions turpmāk saņems likviditātes atbalstu no centrālās valdības ar tādiem pašiem nosacījumiem,» norādīja «Fitch».

«»Fitch» turpinās sekot līdzi notikumu attīstībai Katalonijā un nepieciešamības gadījumā varētu samazināt reitingu,» piebilsts aģentūras paziņojumā.

Visu pārējo Spānijas reģionu kredītreitings saglabāts «BBB-» līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu