PTAC: bez kavēšanās tiek atmaksāti 65% ātro kredītu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijā bez kavēšanās tiek atmaksāti vien 65% ātro kredītu, bet pārējiem 35% vērojams garāks vai īsāks atmaksas kavējuma periods, pavēstīja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja Sanita Gertmane.

Viņa norādīja, ka PTAC ir apkopojis un veicis analīzi par nebanku patērētāju kreditēšanas tirgus darbību 2015.gada pirmajā pusgadā. «Apkopotie dati parāda dažādas interesantas tendences, piemēram, to, ka 2015.gada pirmajā pusē atšķirībā no 2014.gada, ir vērojams būtisks tirgus pieaugums visās nebanku patērētāju kreditēšanas jomās – gan ātro kredītu, gan līzinga, gan patēriņa kredītu jomā,» atzīmēja Gertmane.

Tāpat vēl aizvien ir satraucoša situācija kredītu atmaksas ziņā, jo bez kavēšanās tiek atmaksāti 65% ātro kredītu, bet pārējiem 35% vērojams garāks vai īsāks atmaksas kavējuma periods, piebilda Gertmane.

Lai informētu par situāciju nebanku patērētāju kreditēšanas tirgū, PTAC trešdien, 11.novembrī, rīko preses konferenci, kurā PTAC direktore Baiba Vītoliņa sniegs pārskatu un galvenos secinājumus par nebanku tirgus darbību un patērētāju situāciju.

Savukārt Ekonomikas ministrijas Iekšējā tirgus departamenta Konkurences, tirdzniecības un patērētāju tiesību nodaļas juriskonsults Didzis Brūklītis iepazīstinās ar izmaiņām nozari regulējošajos normatīvajos aktos pēc 2016.gada 1.janvāra.

PTAC izskata patērētāju iesniegumus un sūdzības par patērētāju tiesību pārkāpumiem, sniedz juridisku palīdzību patērētājiem un var aizstāvēt tiesā viņu tiesības un ar likumu aizsargātās intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu