Pēc visu izdevumu segšanas Rīgas domes budžeta atlikums šogad būtu vien € 8 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis, TVNET

Pēc visu izdevumu segšanas Rīgas domes budžeta atlikums šogad būtu vien € 8 miljoni, Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē deputātus informēja Finanšu departamenta darbinieki. Papildu dotācijai pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» šī gada budžeta grozījumos tiks novirzīti 280 050 eiro no valsts budžeta transfertiem.

Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta 2015.gadam precizētie ieņēmumi pēc budžeta grozījumiem ir 755,5 miljonu eiro apmērā, bet šī gada izdevumi ir 807,5 miljoni eiro, budžeta deficītam pašreiz sasniedzot 51 miljonu eiro.

Pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumu palielinājums pašreiz ir 12,9 miljoni. No šīs summas 12,6 miljoni eiro ir no valsts budžeta transfertiem, savukārt 719 000 eiro ir pašvaldības iestāžu ieņēmumi.

Spriežot pēc pašreizējiem budžeta grozījumiem,

pēc visu izdevumu segšanas Rīgas domes budžeta atlikums būtu vien 8 miljoni eiro.

Rīgas domes Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse gan akcentēja, ka uz šo situāciju gada beigās skatās optimistiskāk - kontā būtu jāpaliek 15 miljoniem eiro, kas pašvaldībā noteikts kā zemākā robeža.

Plānots, ka pēc grozījumiem pašvaldības budžeta deficīts samazināsies par 3 miljoniem eiro,

pastāstīja Tiknuse. Uz gada beigām šī situācija vēl var mainīties, viņa akcentēja, norādot, ka gada beigās finansiālā situācija vēl var mainīties saistībā ar nodošanas-pieņemšanas aktiem un iesniegtajiem rēķiniem.

«Rīgas satiksmei» grozījumos papildu dotācijai novirzīti 280 050 eiro no valsts budžeta transfertiem.

Tāpat šā gada budžeta grozījumos Rīgas Pašvaldības policijai piešķirti lūgtie līdzekļi videoprojektora ekrāna iegādei - 500 eiro un pilsētas videonovērošanas sistēmas kameru iegādei - 3825 eiro.

Atbilstoši noslēgtajiem līgumiem par bērnu skaitu privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs pašvaldības finansējumam privāto izglītības iestāžu pirmsskolas izglītības programmu īstenošanai grozījumos papildus piešķirti 618 300 eiro.

Tāpat grozījumos palielināti izdevumi prēmijām un naudas balvām domes departamentu darbiniekiem, piemēram, Satiksmes departamenta darbiniekiem - par 62 500 eiro. Šim mērķim Mājokļu un vides departamenta darbiniekiem novirzīti 13 400 eiro, bet Labklājības departamenta darbiniekiem - 15 500 eiro.

20 000 eiro grozījumos novirzīti mēbeļu iegādei ugunsgrēka skartajai Rīgas Juglas vidusskolai Juglas ielā 27A.

Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien akceptēja grozījumus šā gada budžetā, balsojumā atturoties visiem opozīcijas deputātiem. Šā gada budžeta grozījumus vēl skatīs Rīgas domes deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu