«Forbes»: Ķīnā bagātākais cilvēks gada laikā savu turību dubultojis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas bagātākais cilvēks - nekustamo īpašumu un izklaides konglomerāta «Wanda Group» dibinātājs Vans Dzjaņliņs - pēdējā gada laikā savu turību ir dubultojis, liecina biznesa žurnāla «Forbes» apkopotie dati.

Vana turība sasniegusi 30 miljardus ASV dolāru (27 miljardus eiro) pretstatā 13,2 miljardiem ASV dolāru (11,9 miljardiem eiro) pirms gada, liecina «Forbes» 2015.gada Ķīnas bagātāko cilvēku saraksts. Pērn Vans bija ceturtais bagātākais cilvēks Ķīnā.

Viņš savu bagātību palielinājis, neskatoties uz ekonomikas izaugsmes palēninājumu pasaules otrajā lielākajā ekonomikā. Vana turības pieaugumu veicināja divu viņa kompāniju meitasuzņēmumu akciju kotēšana biržā.

Pats Vans ir teicis, ka Ķīnā liela biznesa izveidošanai vairāk par personīgiem kontaktiem ir nepieciešami tirgus spēki un radošums.

«Ir labi, ka ir nauda,» viņš teica īsā uzrunā pēc «Forbes» saraksta publiskošanas. «Lielākā daļa cilvēku, kuriem ir nauda, - jo īpaši ārkārtīgi bagāti cilvēki - ir labi cilvēki,» Vans teica.

Ārpus Ķīnas Vans ir pārņēmis vairākus lielus uzņēmumus, tostarp Šveices sporta mārketinga grupu «Infront», kas organizē ekstrēmās izturības sacensības «Ironman», un ASV kinoteātru tīklu «AMC Entertainment», kā arī ir iegādājies akcijas Spānijas futbola klubā «Atletico Madrid».

Uz otro vietu Ķīnas bagātāko cilvēku sarakstā šogad atkāpies tehnoloģiju kompānijas «Alibaba», kuras akciju cena Ņujorkas biržā pēdējā laikā ir sarukusi, dibinātājs Džeks Ma, kura turība sasniedz 21,8 miljardus ASV dolāru (19,7 miljardus eiro).

Kopumā Ķīnas simts bagātāko cilvēku turība sasniedza 450 miljardus ASV dolāru (406 miljardus eiro), liecina «Forbes» aplēses. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu tas ir par 20% vairāk, un pieaugums ir krietni lielāks par Ķīnas iekšzemes kopprodukta palielinājumu 6,9% apmērā.

Seši no desmit Ķīnā bagātākajiem cilvēkiem ir saistīti ar tehnoloģiju sektoru - 3. vietā ir interneta kompānijas «Tencent» īpašnieks Ma Huatens, Lei Dzjuns no «Sjaomi» (4.vieta) un Robins Li no Ķīnas interneta meklētāja «Baidu», kurš šogad Ķīnas turīgāko cilvēku sarakstā zaudējis četras pozīcijas un ierindojas sestajā vietā.

«Ķīnas ekonomika piedzīvo strukturālas pārmaiņas,» norādīja «Forbes» vecākais redaktors un saraksta veidotājs Rasels Flenerijs. Viņš piebilda, ka valstī bagātākie cilvēki ir atraduši «jaunas iespējas saistībā ar šo pāreju».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu