Ķemeru sanatorija tiek sagatavota ziemas sezonai, līdz gada beigām meklēs būvnieku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Ķemeru sanatorija pašlaik tiek sagatavota ziemas sezonai, bet līdz gada beigām sanatorijas īpašniece SIA «Park Hotel Ķemeri» plāno izvēlēties būvdarbu ģenerāluzņēmēju, informē Jūrmalas dome.

Šodien Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis tikās ar «Park Hotel Ķemeri» valdes locekli Andreju Danengiršu, pārrunājot Ķemeru sanatorijas atjaunošanas darbu faktisko situāciju un laika grafiku viesnīcas un kūrortpoliklīnikas atjaunošanai.

«Park Hotel Ķemeri» pārstāvis apliecināja, ka uzņēmuma valdes locekļa Aleksandra Gusakova arests neietekmēs sanatorijas attīstības plānus, jo Gusakovs nav kompānijas akcionārs un nav arī tieši iesaistīts sanatorijas rekonstrukcijas procesā. Ķemeru sanatorijas atjaunošanas darbus joprojām plānots pabeigt līdz 2017.gada nogalei, savukārt blakus esošās kūrortpoliklīnikas nodošana ekspluatācijā plānota ar aptuveni gada nobīdi, 2018.gadā.

Danengiršs informēja par pašlaik paveiktajiem darbiem, lai ēku sagatavotu ziemas sezonai un apturētu mitruma negatīvo ietekmi uz ēkas tehnisko stāvokli. Pašvaldība klātienē pārliecinājās, ka ēkas pagrabstāvā izsūkts ūdens, kas iepriekš krājies nepilna metra dziļumā, mitruma savākšanai uzstādīti 14 mitruma absorbētāji. Tāpat ieklāts hidroizolējošs materiāls sanatorijas terasēs 1700 kvadrātmetru platībā, kā arī apturēta mitruma iekļūšana ēkā caur jumtu. Terašu margas pārsegtas ar skārdu, lai nepieļautu mitruma un sala radīto kaitējumu. Notiek darbs pie ēkas inženiertīklu sakārtošanas - pievilkta pagaidu elektrība, tiek risināti ūdensapgādes, gāzes, kanalizācijas, tostarp lietus kanalizācijas, jautājumi. Līdz gada beigām plānots uzstādīt un nodot ekspluatācijā katlumāju, lai ēku varētu apsildīt.

Rekonstrukcijas darbu sākšanai pabeigta ēkas nesošo konstrukciju apsekošana, kā arī vandaļu un zagļu izpostīto inženiertīklu apsekošana. No «Park Hotel Ķemeri» puses tiek solīts vēl novembrī izvēlēties projektēšanas darbu veicēju, kā arī līdz gada beigām strādāt pie rekonstrukcijas darbu ģenerāluzņēmēja izvēles.

«Šobrīd man nav pamata apšaubīt Ķemeru sanatorijas pārstāvju teikto. Lai plānus varam noformēt taustāmākā, sabiedrībai redzamākā veidā, esmu uzdevis pašvaldības Attīstības pārvaldei kopā ar uzņēmuma pārstāvjiem līdz novembra beigām sagatavot nodomu protokolu ar konkrētām ieguldījumu summām, datumiem, veicamajām darbībām. Protams, dzīvosim ar atvērām acīm, skatīsimies, kas praksē notiek, lai vārdi saskanētu ar darbiem,» uzsver Truksnis.

Kā ziņots, Maskavas pilsētas Tagankas rajona tiesa uz diviem mēnešiem ļāvusi arestēt Krievijas viesnīcu tīkla «Heliopark Group» dibinātāju un īpašnieku Gusakovu.

Pret Gusakovu ierosināta krimināllieta par krāpniecību saistībā ar faktu, ka viņš sava biznesa attīstīšanai paņēmis aizdevumu 26 miljonu dolāru apmērā, taču šo naudu iztērējis personīgiem nolūkiem.

Jau ziņots, ka Krievijas viesnīcu tīkls «Heliopark Hotels&Resorts» parakstījis līgumu ar SIA «Park Hotel Kemeri» par sanatorijas «Ķemeri» tehnoloģisko atbalstu un paziņojis pirmos plānus par objekta rekonstrukciju. Ieguldījumi sanatorijas rekonstrukcijā būs līdz 20 miljoniem eiro.

Ķemeru sanatorija Krievijas pilsonim Gusakovam piederošās SIA «Park Hotel Ķemeri» īpašumā oficiāli nonāca šā gada 6.februārī, kad tiesa apstiprināja cesijas darījumu starp sanatorijas pircēju SIA «Arhiidea» un SIA «Park Hotel Ķemeri». Līdz ar to «Arhiidea» visas savas prasījuma tiesības cedējusi «Park Hotel Ķemeri», kas pērn rudenī izsolē apliecināja savu gatavību iegādāties Ķemeru sanatoriju, taču noteiktajā laikā nesamaksāja par pirkumu, līdz ar to izsole tika atzīta par nenotikušu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu