No Liepājas ostas izvesta līdz šim lielākā koksnes šķeldas krava

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No Liepājas ostas trešdien «panamax» klases kuģis «Jobst Oldendroff» izveda līdz šim lielāko šķeldas kravu, informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece- Kadeģe.

Krava svēra 32,35 tūkstošus tonnas. Koksnes šķeldu eksportēja uz Turciju, kur to izmantos kokskaidu plātņu ražošanā.

Uzņēmuma «Laskana» valdes loceklis Krišjānis Vēsmiņš norādīja, ka tā ir pirmā krava, kas tiek eksportēta uz Turcija, bet to vai veidosies ilgtermiņa sadarbība noteiks vairāki faktori – vai klients būs apmierināts ar šķeldas kvalitāti un kādas būs izmaksas un ieguvumi.

Vēsmiņš uzsvēra, ka jau ilgāku laiku kokmateriālu tirgus nav pārāk aktīvs, to ietekmē gan pieprasījums, gan cena, līdz ar to ir jāmeklē jaunas iespējas, jauni tirgi un jābūt elastīgiem, lai varētu piedāvāt produktus, kuriem ir pieprasījums. «Laskana» ar Turcijas uzņēmējiem sadarbojusies jau iepriekš, kas arī bijis noteicošais faktors sadarbības atjaunošanai.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Liepājas ostā šogad deviņos mēnešos pārkrauti 3,962 miljoni tonnu kravu, kas ir par 7,2% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu