Ķemeru sanatorijas rekonstrukcijā ieguldīs ap € 17 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Ķemeru sanatorijas rekonstrukcijā plānots investēt aptuveni 17 miljonus eiro, pastāstīja sanatorijas īpašnieka «Par Hotel Ķemeri» pārstāvis Andrejs Giršs.

Viņš informēja, ka patlaban jau sākta sanatorijas ēkas sagatavošana ziemai - izdarīti neatliekamie darbi, lai ēkā neiekļūtu mitrums. Pēc Girša stāstītā, ēkai izremontētas terases, izolēts jumts, lai caur to netiktu cauri nokrišņi un nosusināts pagrabs.

Tāpat viņš informēja, ka patlaban izsludināts iepirkuma konkurss par ēkas rekonstrukcijas darbiem, bet decembra sākumā tiks sludināts vēl viens konkurss- par ēkas būvniecības darbiem.

Runājot par sanatorijas atjaunošanai nepieciešamo finansējumu, Giršs norādīja, ka tas būs no privātajiem līdzekļiem, tomēr daļu plānots piesaistīt arī no bankas - patlaban par to tiek risinātas sarunas.

Jautāts par to, kā izskatīsies sanatorija pēc rekonstrukcijas, Giršs atzīmēja, ka projekts līdz galam vēl nav izstrādāts, bet tā kā sanatorija ir valsts nozīmes kultūras piemineklis, tad kardinālas izmaiņas netiks veiktas. «No ārpuses tā izskatīsies tieši tāpat, visas zāles pirmajā stāvā izskatīsies tāpat, jo tas ir kultūras piemineklis. Mēs nedrīkstam neko mainīt vai taisīt pa savam. Mēs uzskatām, ka sanatorijai vajag izskatīties tāpat kā tad, kad to uzcēla,» pauda Giršs.

Pēc viņa teiktā, aktīvus būvniecības darbus plānots sākt nākamgad, bet ēku ekspluatācijā nodot 2017.gada beigās.

Tostarp Giršs norādīja, ka sadarbība ar Jūrmalas pilsētas domi ir ļoti laba, un «Par Hotel Ķemeri» ir apmierināta ar to, ka dome aktīvi iesaistās degradētās teritorijas atjaunošanā.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Jūrmalas pašvaldības vadība vasarā ir tikusies ar Ķemeru sanatorijas jauno īpašnieku «Park Hotel Ķemeri « pārstāvi, kurš informējis, ka uzņēmums ir parakstījis līgumu ar Krievijas viesnīcu tīkla «Heliopark Hotels&Resorts» par Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanu.

«Pēc pārstāvja teiktā, «Heliopark Hotels&Resorts» plāno veikt Ķemeru sanatorijas rekonstrukciju, iekārtojot tur pieczvaigžņu ārstniecisko kūrvietu ar 123 istabām. Bez pašas 15 tūkstošu kvadrātmetru sanatorijas ēkas, šeit atradīsies termāla klīnika, hlorīda-sulfātu, nātrija-kalcija-magnija minerālūdens dzeršanas avoti, ūdensdziedniecības kabineti, baseini ar parasto un minerālo ūdeni un daudzas citas rekreācijas iespējas,» informēja Jūrmalas pilsētas dome Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Aile.

Viņa piebilda, ka viesnīcas atklāšana klimatiskajā un balneoloģiskajā kūrortā tiek plānota 2017.gada beigās. Galvenais uzsvars Jūrmalas kūrortviesnīcas darbībā tiks likts uz veselības atjaunošanas attīstību.

Tostarp plānots, ka tuvākajā laikā pašvaldība ar jauno Ķemeru sanatorijas īpašnieku parakstīs vienošanos, precīzi atrunājot gan plānoto darbu laika grafiku, gan arī investīciju apmēru.

Pašvaldība no savas puses nodrošinās ieguldījumus infrastruktūras sakārtošanā un pieguļošā Ķemeru kūrorta parka labiekārtošanā un attīstībā - publiskās infrastruktūras sakārtošanā, savukārt Ķemeru sanatorijas un kūrortpoliklīnikas ēku atjaunošana un viesnīcas darbības atjaunošana ir privātā investora rokās.

Tāpat vēstīts, ka 3.februārī maksātnespējīgās kompānijas «Ominasis Latvia» kreditori apstiprināja Ķemeru sanatorijas nekustamā īpašuma pārdošanu «Ominasis Latvia» nodrošinātajam kreditoram «Arhiidea» par 2,86 miljoniem eiro, taču «Arhiidea» savas prasījuma tiesības vēlāk cedēja kompānijai «Park Hotel Ķemeri», kas pieder Krievijas pilsonim Aleksandram Gusakovam.

Jūrmalas pilsētas tiesa 2013.gada 1.martā pasludināja sanatorijas « Ķemeri « kompleksa īpašnieka «Ominasis Latvia» maksātnespējas procesu. «Ominasis Latvia» pieder vairāki īpašumi Jūrmalā, tostarp arī sanatorija «Ķemeri».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu