Ātro kredītu devēja «4finance» peļņa pērn sarūk līdz 16,8 miljoniem eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Ātro kredītu devējs «4finance» pagājušajā gadā strādāja ar peļņu 16,797 miljonu eiro apmērā, kas ir par 40,7% mazāk nekā 2013.gadā, savukārt kompānijas apgrozījums samazinājās par 16,8% un bija 41,257 miljoni eiro, liecina datubāzē «Lursoft» iesniegtais kompānijas finanšu pārskats.

«Pārskata gadā uzņēmums ir sasniedzis mērķus un rezultātus, kas tika noteikti, respektējot nozares īstenotās pašregulācijas iniciatīvas, kā arī attīstību nozares normatīvajā regulējumā. Rūpīgi pārraugot kredītpolitku un ievērojot finanšu disciplīnu, sabiedrībai un tās meitassabiedrībām ir izdevies nodrošināt plānotos darbības apmērus,» teikts «4finance» finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Tostarp kompānijas vadība norāda, ka 2014.gadā «4finance» apgrozījuma samazinājums skaidrojams ar nozares īstenotajiem pašregulācijas pasākumiem, stingrāku kredītpolitiku, tostarp jaunu klientu maksātspējas vērtēšanas kārtību, kā arī jaunu normatīvo regulējumu.

Kompānijas vadība arī vēsta, ka «4finance» kopējo peļņu 2014.gadā veidoja 3,5 miljonu eiro peļņa no pamatdarbības Latvijā un saņemtās dividendes 13,3 miljonu eiro apmērā no kompānijai piederošām meitassabiedrībām ārvalstīs.

Pēc «4finance» vadības minētā, 2014.gada decembrī nolemts pārdot meitassabiedrības Lielbritānijā un Kiprā.

Tāpat «4finance» vadība atzīmē, ka 2015.gada pirmā puse Latvijā iezīmējās ar aktīvu darbu pie izmaiņām nebanku kreditēšanas nozari regulējošajos normatīvajos aktos - pieņemtās izmaiņas turpinās ietekmēt nozari nākotnē un līdz ar to arī kompānijas attīstību nākamajos gados.

«Sabiedrība, turpinot ievērot stingru kredītpolitiku, plāno veidot arvien kvalitatīvāku kredītportfeli. Sabiedrība paredz arī nākamo pārskata gadu noslēgt ar peļņu. Ņemot vērā veiksmīgo biznesa attīstību pašreizējos tirgos, sabiedrība plāno paplašināt savu darbību ārvalstu meitassabiedrībās,» sacīts vadības ziņojumā.

«4finance» ir meitas kompānijas Lietuvā, Igaunijā, Bulgārijā, Somijā, Gruzijā, Polijā, Dānijā, Čehijā, Zviedrijā, Spānijā, Kanādā, Luksemburgā un Rumānijā.

2013.gadā «4finance» strādāja ar peļņu 28,317 miljonu eiro apmērā, bet kompānijas ieņēmumi no pamatdarbības bija 49,581 miljons eiro.

Kompānija «4finance» izveidota 2008.gadā ar nosaukumu «OC finanses», taču jau tā paša gada augustā kompānija mainīja nosaukumu pret «Online Finance Group» ar kuru tā strādāja līdz 2011.gada rudenim. «4finance» apmaksātais pamatkapitāls ir 3,166 miljoni eiro, un tās māteskompānija ir Luksemburgā reģistrētā «4finance Holding S.A.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu