Igaunijā darbu pārtraucis ātro kredītu izsniedzējs «vivus.ee»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uzņēmums «4finance» OÜ, kas Igaunijā piedāvāja ātros kredītus ar zīmolu «vivus.ee», pārtraucis darbu Igaunijā un izsniegto aizdevumu līgumus nodevis «Julianus Group» meitasuzņēmumam «Aktiva Finants», raksta Igaunijas medijs «Äripäev Online».

Savukārt prasījumus apstrādās parādu atgūšanas uzņēmums «Julianus Inkasso».

«4finance» OÜ vadītājs Aleksandrs Lavrentjevs Igaunijas medijam paskaidrojis, ka uzņēmums pārtraucis sniegt kreditēšanas pakalpojumus Igaunijā mātesuzņēmuma «4finance Group» biznesa restrukturizācijas dēļ.

«Äripäev Online» raksta, ka uzņēmums strādāja Igaunijā divus gadus un šajā laikā nav izdevies gūt peļņu.

«Vivus.ee» mājaslapā teikts, ka «vivus.ee» ir pārtraucis kredītu izsniegšanu un vairs neizskata lūgumus izsniegt aizdevumus. Norādīts, ka «4finance» nodevis izsniegto kredītu prasījuma tiesības «Aktiva Finants».

«4finance» OÜ mātessabiedrība nebanku kreditētāja AS «4finance» 2014.gadu noslēdza ar 41,26 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 16,8 miljonu eiro peļņu. Pērno peļņu veido pamatdarbības peļņa 3,5 miljonu eiro apmērā un no ārvalstīs strādājošajām AS «4finance» meitassabiedrībām dividendēs saņemtie 13,3 miljoni eiro.

AS «4finance» un tās meitassabiedrības darbojas Latvijā, Lietuvā, Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Spānijā, Čehijā, Polijā, Bulgārijā un Gruzijā.

Pērn decembrī tika pieņemts lēmums pārdot meitassabiedrības Lielbritānijā un Kiprā.

AS «4finance» nodarbina vairāk nekā 1500 darbinieku, no kuriem 230 strādā kompānijas centrālajā birojā Rīgā.

AS «4finance» pagājušā gada finanšu pārskatā teikts, ka tā pieder Luksemburgā reģistrētam uzņēmumam «4finance Holding» S.A.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu