Lietuvas prokuratūrai joprojām nav zināma Antonova un Baranauska atrašanās vieta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Lietuvas prokuratūra joprojām cenšas noskaidrot bankrotējušās Lietuvas bankas «Snoras» bijušo akcionāru Vladimira Antonova un Raimonda Baranauska, kuri jūlija sākumā aizbēga no Lielbritānijas, atrašanās vietu.

«Mēs esam veikuši attiecīgos pasākumus, mēs darām visu iespējamo, bet mēs nevaram komentēt katru darbību (...) Viņu atrašanās vieta nav zināma, un to cenšas noskaidrot,» aģentūrai BNS sacīja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Elena Martinoniene.

«Mēs esam vērsušies pie visām valstīm, notiek starptautiskā meklēšana. Viss nepieciešamais ir izdarīts. Tomēr mēs šobrīd nevaram atklāt jebkādu specifisku informāciju, jo tā var ietekmēt izmeklēšanu,» viņa norādīja.

Jūlija sākumā tika vēstīts, ka abi bijušie «Snoras» akcionāri ir pazuduši no Lielbritānijas un, visticamāk, aizbēguši uz Krieviju.

Anglijas un Velsas Augstā tiesa 6.maijā noraidīja Antonova un Baranauska apelāciju par Lielbritānijas tiesas lēmumu viņus izdot Lietuvai. Pēc tam abi bijušie baņķieri to pārsūdzēja Lielbritānijas Augstākajā tiesā.

Londonas Vestminsteras tiesa 2014.gada 20.janvārī nolēma izdot Lietuvai Antonovu un Baranausku, kas pēdējos gadus dzīvoja Lielbritānijā. Antonovs un Baranausks iesniedza pārsūdzību Anglijas un Velsas Augstajā tiesā.

Lietuva ir izdevusi Eiropas Savienības orderi Antonova un Baranauska aizturēšanai. Viņi tiek apsūdzēti par «Snoras» aktīvu izsaimniekošanu 1,7 miljardu litu (493 miljonu eiro) vērtībā un dokumentu viltošanu. Prokuratūra tika noteikusi ierobežojumus apsūdzēto īpašumtiesībām uz aktīviem 805 miljonu litu (233 miljonu eiro) vērtībā.

Banka «Snoras» tika nacionalizēta 2011.gada 16.novembrī, bet 2012.gada 22.augustā pasludināta par bankrotējušu.

«Snoras» pieder nedaudz vairāk kā 60% bankrotējušās «Latvijas Krājbankas» akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu