Pasaules ekonomikas foruma globālajā cilvēkresursu reitingā Latvija ieņem 23.vietu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvija ieņem 23.vietu Pasaules ekonomikas foruma (WEF) veidotajā pasaules valstu cilvēkresursu reitingā, kurā novērtēts valsts ieguldījums iedzīvotāju attīstībā un izmantošanā.

«21.gadsimtā galvenais faktors, kas apvienos inovāciju, konkurētspēju un izaugsmi, būs talants, nevis kapitāls,» norāda WEF izpilddirektors Klauss Švābs.

«Valdībām, biznesa līderiem, izglītības iestādēm un personām ir labāk jāsaprot globālā talanta vērtību. Īpaši biznesa videi ir jāpārskata sava jau gatavu cilvēkresursu patērētāja loma, lai aktīvi meklētu, iesaistītu un attīstītu cilvēka potenciālu,» paziņoja Švābs.

Indeksā vērtēts, vai valstis iznieko vai atbilstoši piemēro savu cilvēkresursu potenciālu. Valstu iedzīvotāji sadalīti piecās vecuma grupās, novērtējot viņu izglītības līmeni, prasmes un nodarbinātību.

Indeksā apskatītas 124 valstis, kas pārstāv 92% no pasaules populācijas.

Latvija kopumā reitingā ierindojas 23.vietā, ievērojami pakāpjoties no 38.vietas iepriekšējā 2013.gada reitingā.

Visaugstāko vietu no Baltijas valstīm reitingā ieņem Igaunija - 16.vietu, salīdzinot ar 27.vietu pirms diviem gadiem. Savukārt Lietuva šā gada reitingā ierindojas 18.vietā, salīdzinot ar 34.vietu iepriekšējā reitingā.

2015.gada cilvēkresursu reitingā pirmo vietu ieņem Somija, kam seko Norvēģija, Šveice, Kanāda un Japāna.

Savukārt pēdējo vietu ieņem Jemena, virs kuras atrodas Čada, Mauritānija, Burundi un Nigērija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu