Pabriks: Latvijas uzņēmējiem ir maza interese par ES un ASV tirdzniecības līgumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas uzņēmējiem ir maza interese par Eiropas Savienības (ES) un ASV tirdzniecības līgumu (TTIP), šodien medijiem sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (V).

Pabriks stāstīja, ka līdz šim par TTIP pozitīvus vārdus ir paudusi Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā, turpretī Latvijas uzņēmumi savus priekšlikumus līguma izstrādē nav snieguši, lai gan citu Eiropas Savienības valstu uzņēmumi aktīvi cīnās par savām tiesībām, lai atvieglotu eksportu uz ASV.

Pēc Pabrika teiktā, TTIP varētu būt izdevīgs tādiem Latvijas uzņēmumiem kā AS «KVV Liepājas metalurgs», kā arī būvniecības nozares uzņēmumiem.

Pēc Pabrika teiktā, TTIP joprojām ir tapšanas stadijā un, ņemot vērā gaidāmās vēlēšanas ASV, reālākais līguma pabeigšanas laiks varētu būt 2016.gads, bet parakstīt TTIP varētu vien 2017.gadā.

Tāpat Pabriks informēja, ka ES un Kanādas līgums ir noslēguma stadijā. Patlaban notiek līguma juridiskā analīze un tulkošana, bet 2016.gada pirmajā pusē to varētu atbalstīt EP un ar šo lēmumu līgums varētu stāties spēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu