Vai valstij būtu jāierobežo ātrie kredīti? Skaties diskusijas tiešraidi!

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien, 14.maijā, plkst. 18:00 Rīgas Ekonomikas augstskolā debašu kustība QTD rīko publiskās debates - Vai valstij būtu būtiski jāierobežo ātrie kredīti? TVNET piedāvā šo diskusiju skatīties tiešraidē.

Parasti QTD rīkotajās debatēs piedalās konkrētās jomas eksperti, taču šoreiz būs nedaudz citādi. Par kredītu ierobežošanu iestāsies žurnāliste Inga Spriņģe, Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle un PTAC pārstāvis Kaspars Korde. Savukārt pret - profesionāli debatētāji, jo uzrunātie ātro kredītu nozares pārstāvji atteicās piedalīties. Pasākumu moderēs žurnāliste Anna Platpīre.

Pirmajā daļā būs debates, bet pēc tam diskusija, kurā aicināti iesaistīties arī klātesošie.

Debates tiešraidēs varēs vērot providus.lv, tvnet.lv un apollo.lv

2015.gada 30.aprīlī Saeima otrajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz stingrāku regulējumu ātro kredītu izsniegšanai, tostarp aizliedzot tos piešķirt naktīs. Ir pagājis pusotrs gads, divi Saeimas sasaukumi, septiņas Tautsaimniecības komisijas sēdes, lai ierobežotu / neierobežotu ātro kredītu jeb ne banku kredītu darbību. Saeimas deputāti šobrīd aktīvi saņem vēstules no Latvijas sportistiem, kurās lūgts nepieņemt grozījumus, jo tādā veidā sportistiem vairs nebūtu sponsoru no šīs jomas. Ņemot vērā tēmas aktualitāti, «Quo Tu Domā?» rīko publiskās debates, lai dzirdētu gan par, gan pret viedokļus.

Debates rīko Latvijas Debašu asociācija «QUO tu domā?» sadarbībā ar Fondu atvērtai sabiedrībai DOTS. «QUO tu domā?» mērķis ir attīstīt iedzīvotāju spēju kritiski izvērtēt dažādus viedokļus un argumentēti pamatot savu skatupunktu. Kā vienu no stūrakmeņiem mērķa sasniegšanā redzam debates par svarīgām tēmām. Mēs uzskatām, ka problēmu publiska analīze ļauj labāk izprast valdības un ekspertu lēmumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu