Aptauja: 29% iedzīvotāju pašreizējo mājokli vērtē kā pārāk mazu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā 29% iedzīvotāju pašreizējo mājokli vērtē kā pārāk mazu, pavēstīja bankas «Citadele» ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece, atsaucoties uz bankas veikto aptauju.

Viņa informēja, ka jo īpaši pašreizējā mājokļa platību kā pārāk mazu vērtē vecāki ar vienu bērnu (45%), kā arī ģimenes, kurās ir trīs un vairāk bērnu (36%).

Pēc bankas «Citadele» aptaujas datiem, mājoklī, kas nav lielāks par 40 kvadrātmetriem, mitinās 16% ģimeņu, kurās aug viens bērns, un 6% ģimeņu ar trim un vairāk atvasēm.

Aptaujā noskaidrots, ka Latvijā 17% iedzīvotāju dzīvo līdz 40 kvadrātmetriem plašā mājokli, 37% dzīvo mājoklī, kura platība ir no 41 līdz 60 kvadrātmetriem, 23% ģimeņu pašreizējais mājoklis ir no 61 līdz 80 kvadrātmetriem, bet par to lielākā mājoklī dzīvo 23% ģimeņu.

Aptauja veikta laika posmā no 23.februāra līdz 2.martam, aptaujājot visā Latvijā dzīvojošus 720 iedzīvotājus vecumā no 18 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu