Krievijas ekonomika no Eiropas arī nākotnē atpalikšot par 50 gadiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Eiropas Parlamenta pētnieciskais dienests ir publicējis analītisku dokumentu, kurā pausts uzskats, ka Krievijas ekonomikas atpalicība no Eiropas par 50 gadiem saglabāsies.

Mārtina Rasela sastādītajā dokumentā «Krievijas ekonomika: vai Krievija spēs kādreiz panākt nokavēto?» ir atzīmēts, ka Krievija ekonomiskajā jomā vienmēr atpalikusi no Eiropas jau kopš cara laikiem pēc iekšzemes kopprodukta (IKP) apmēra uz vienu iedzīvotāju, kas bijis gandrīz divreiz mazāks nekā ekonomiski attīstītajās Rietumvalstīs.

«Tas apstiprina tēzi, kuru izvirzīja bijušais [Krievijas] premjerministrs Jegors Gaidars, par Krievijas stabilu atpalicību no Rietumeiropas par 50 gadiem,» teikts šajā pētījumā.

«Bez radikālu strukturālo reformu perspektīvas, kuras nepieciešamas Krievijai, lai panāktu nokavēto, šāda atpalicība attīstībā saglabāsies pārredzamā nākotnē,» atzīmēja dokumenta autors Rasels.

Dokumentā pievērsta uzmanība arī tam, ka pašreizējā Krievijā galveno lomu spēlē «stiprās» līnijas piekritēji, tāpēc Maskava turpina «agresīvu ārpolitiku, neraugoties uz ekonomiskām izmaksām». Rasels uzskata, ka šādos apstākļos ekonomiskas reformas būs ar vēl mazāku prioritāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu