Gusakovs Ķemeru sanatoriju pircis kāda cita investora interesēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Ķemeru sanatorijas pirkums ticis veikts nevis Krievijas pilsoņa, Aleksandra Gusakova, bet gan kāda cita investora interesēs, vēsta portāls «Meduza».

Kā portālam atzinis pats Gusakovs, trīs miljonu eiro darījumu viņš veicis «kāda krievvalodīga investora interesēs».

Viņa vārdu Gusakovs neatklāj, bet norāda, ka nav teikts, ka īstais investors nākot no Krievijas.

Tāpat Gusakovs norāda, ka

īpašnieks kūrorta attīstībā kopumā plāno ieguldīt apmēram 17 miljonus eiro,

savukārt Jūrmalas pilsētas ieguldījums būšot ap 20 miljoniem eiro.

«Sanatorijas rekonstrukcijas darbi ilgs vēl divarpus gadus,» sacīja Gusakovs.

Tāpat Gusakovs portālam norādījis, ka viņu neuztraucot pašreizējās saspīlētās attiecības starp Eiropas Savienību un Krieviju, kuru dēļ virknei Krievijas pilsoņu aizliegts iebraukt ES.

«Kamēr notiks atjaunošanas darbi, vēl daudz kas var mainīties. Karš beigsies, strīdi norims un Krievijas tūristi atkal atgriezīsies «krieviskākajā» no visām Eiropas valstīm,» portālam teicis Gusakovs.

Tāpat viņš atzinis, ka arī populāro izklaides festivālu aiziešana no Jūrmalas vērtējama pozitīvi, jo

potenciālais «Ķemeru» klients «ir noguris no vētrainās smalko aprindu uzdzīves un alkst miera».

«Jebkurā gadījumā Jūrmalas attīstību tik un tā noteiks Krievijas pilsoņi - no tā nevarēs izvairīties. Tiesa, tādas reklāmas, kāda kūrortpilsētai bijusi iepriekšējos gados, vairs nekad nebūs,» rezumē «Ķemeru» jaunais īpašnieks.

Kā ziņots, Ķemeru sanatorija Gusakovam piederošās SIA «Park Hotel Ķemeri» īpašumā oficiāli nonāca šā gada 6.februārī, kad tiesa apstiprināja cesijas darījumu starp sanatorijas pircēju SIA «Arhiidea» un SIA «Park Hotel Ķemeri». Līdz ar to «Arhiidea» visas savas prasījuma tiesības cedējusi «Park Hotel Ķemeri», kas pērn rudenī izsolē apliecināja savu gatavību iegādāties Ķemeru sanatoriju, taču noteiktajā laikā nesamaksāja par pirkumu, līdz ar to izsole tika atzīta par nenotikušu.

«Arhiidea» atbildība turpmāk būs sanatorijas atjaunošanas projekta īstenošana - projekta audits un pārprojektēšana atbilstoši jaunā īpašnieka vajadzībām.

Sanatorijas atjaunošanas darbus plānots pabeigt 2017.gadā,

iepriekš sacīja «Arhiidea» pārstāvji.

SIA «Park Hotel Ķemeri» reģistrēta 2014.gada 16.septembrī. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Gusakovs, kurš ir arī viesnīcu ķēdes «Heliopark Group» dibinātājs un īpašnieks. «Firmas.lv» informācija liecina, ka līdz 2014.gada 20.oktobrim Gusakovs bija vienīgais «Park Hotel Ķemeri» valdes loceklis, bet 20.oktobrī par otru uzņēmuma valdes locekli iecelts Andrejs Danengiršs. Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta informāciju uz 2015.gada 1.janvāri Danengiršs bija 12. lielākais nodokļu parādnieks valstī un piektais lielākais parādnieks starp privātpersonām. Danengirša nodokļu parāds ir 3,47 miljoni eiro.

Internetā atrodamā informācija liecina, ka Gusakovs ir 2000.gadā dibinātās viesnīcu ķēdes «Heliopark Group» dibinātājs un īpašnieks. Patlaban «Heliopark Group» ietilpst 11 strādājošas viesnīcas Krievijā un Vācijā, vēl trīs viesnīcu projekti atrodas realizācijas stadijā. Kopumā šajās viesnīcās ir 1500 numuri. Grupā ietilpst arī kūrortviesnīcas Bādenbādenē Vācijā un Krasnajā Poļanā Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu