Nesaprot, kāpēc iedzīvotāji atsakās lietot «Latvija.lv» pakalpojumus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Par vienu no pēdējo gadu veiksmīgākajiem Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) projektiem varētu nosaukt valsts un pašvaldību portālu «Latvija.lv», tomēr iestāde vēlas noskaidrot, kāpēc dažkārt iedzīvotāji tomēr atsakās no e-pakalpojumu izmantošanas.

Kā intervijā aģentūrai LETA sacīja VRAA direktors Rinalds Muciņš, lai vērtētu, cik veiksmīgs ir portāls, ir jāsaprot, kas ir tās lietas, kas nav apmierinošas un kuras ir jāuzlabo. Lai gan katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs kaut reizi ir izmēģinājis portālā pieejamos e-pakalpojumus, daļa tomēr atsakās no to turpmākas izmantošanas.

«Tāpēc mums ir jāsaprot virzieni, kuros strādāt, ir jāsaprot, ko patērētājs domā,» pauda Muciņš.

Viena no problemātiskajām lietām, ar ko saskāries arī pats Muciņš, ir informācijas meklēšana. Portālā būtu nepieciešams uzlabot šo sadaļu, lai pakalpojumus būtu iespējams atrast bez īpašiem sarežģījumiem, viņš uzskata.

Šogad portāla piedāvājumu plānots papildināt ar 52 jauniem e-pakalpojumiem. Daļa pakalpojumu būs saistīti ar e-veselības projektu - kopumā paredzēts ieviest 18 ar šo konceptu saistītus pakalpojumus. Būšot arī vairāki Ārlietu ministrijas piedāvātie e-pakalpojumi.

Muciņš gan atgādināja, ka VRAA šajā portālā ir tikai starpnieks starp pakalpojuma sniedzēju un iedzīvotājiem, jo piedāvā vienotu platformu pakalpojumiem. Un bieži vien jaunu pakalpojumu ieviešana ir atkarīga no tā, vai izdodas pakalpojuma sniedzēju pārliecināt, ka pakalpojuma ievietošana portālā dos kādu labumu. Vienlaikus nākotnē būtu vairāk jāpiedomā, lai tiktu pievienoti pakalpojumi, kuri iedzīvotājiem ir būtiski, nevis tādi, kurus ir tehniski vieglāk izveidot, teica VRAA vadītājs.

Portālā «Latvija.lv» patlaban ir pieejami 93 e-pakalpojumi, ko piedāvā valsts un pašvaldību iestādes. Portāla mērķis ir nodrošināt ātru un ērtu piekļuvi valsts un pašvaldību institūciju sniegtajiem pakalpojumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu