Grībauskaite: eiro ir Lietuvas ekonomikas politikas turpinājums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiro ieviešana Lietuvā ir valsts ekonomikas politikas turpinājums, paziņoja Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un piebilda, ka sagaida, ka 2009.-2010.gada ekonomikas krīzes laikā gūtās mācības palīdzēs valstij stāties pretī jebkādiem izaicinājumiem, ko varētu radīt ekonomikas aktivitātes palēnināšanās Krievijā vai dažās Eiropas Savienības valstīs.

«Mums tā ir mūsu politikas paplašināšana. Mēs vienmēr esam atbalstījuši stingru disciplīnu un fiskālo disciplīnu ikvienā darbībā. Tāda bija mana prasība un mērķis kā bijušajai finanšu ministrei un prasība valdībai,» Grībauskaite piektdien sacīja intervijā britu raidsabiedrības programmai «BBC World», atbildot uz jautājumu, kādēļ Lietuva izlēma pievienoties eiro zonai.

Grībauskaite atgādināja, ka šogad Lietuvai tiek prognozēta ekonomikas izaugsme 2,5-3% apmērā, tomēr to var ietekmēt ekonomikas aktivitātes palēnināšanas Krievijā un dažās Eiropas valstīs.

«Mēs jau esam samazinājuši prognozi, ņemot vērā, ka situācija tirdzniecībā ar kaimiņiem var nedaudz pasliktināties,» sacīja Lietuvas prezidente un piebilda, ka «mēs arī domājam, ka būs palēnināšanas citās Eiropas valstīs, jo mūsu ekonomika ļoti lielā mērā sadarbojas, piemēram, ar Vāciju».

Tomēr Grībauskaite uzsvēra, ka Lietuva ir izveidojusi spēcīgu ekonomikas pamatu un 2009.-2010.gada ekonomikas krīzes laikā gūtās mācības palīdzēs pārvarēt izaicinājumus nākotnē.

Lietuva ceturtdien kļuva par 19.eiro zonas valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu