EM: pēc eiro ieviešanas 85% pakalpojumu un preču cenas nav mainījušās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijā pēc eiro ieviešanas no šā gada 1.janvāra 85% pakalpojumu un preču cenas nav mainījušās, pirmdien intervijā Latvijas Radio teica Ekonomikas ministrijas (EM) Iekšējā tirgus departamenta direktore Inga Apsīte.

Viņa atzīmēja, ka bažas par cenu palielināšanos bija vienas no galvenajām raizēm patērētājiem eiro ieviešanā. «Lai tam sagatavotos, mēs veicām vairākus pasākumus, viens no tiem bija cenu monitorings, kad tika novērotas 120 pakalpojumu un preču cenas. No tā tika veikti secinājumi, kādas ir šīs cenu izmaiņas. Monitoringa kopējais secinājums - preču un pakalpojumu pamatcenas 85% gadījumu nav mainījusies. Tas nozīmē, ka eiro ieviešana nav būtiski ietekmējusi cenu izmaiņas,» stāstīja Apsīte.

EM pārstāve arī norādīja, ka Latvijā inflācija šogad ir zema - zem 1%. «Kopējais secinājums ir, ka cenu izmaiņas nav bijušas būtiskas eiro ietekmē,» teica Apsīte.

Tāpat Apsīte norādīja, ka kopumā Latvijā eiro ieviešana bijusi raita un bez nopietnām problēmām, turklāt iedzīvotāji ir pilnībā pieraduši pie jaunās valūtas.

Latvija 2014.gada 1.janvārī kļuva par 18. eiro zonas dalībvalsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu