ASV sūdz tiesā «Deutsche Bank» par izvairīšanos no nodokļiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV valdība pirmdien iesūdzēja tiesā Vācijas komercbanku «Deutsche Bank»par kompāniju veidošanu, kuras ļāva šai bankai izvairīties no nodokļiem desmitiem miljonu ASV dolāru apmērā.

ASV prokurora Ņujorkā ierosinātajā prāvā tiek pieprasīts, lai banka samaksātu 190 miljonus dolāru (155 miljonus eiro) kā nodokļus un soda naudas par tās darbībām, kuru mērķis bija izvairīties no nodokļiem par 100 miljonu dolāru (81,6 miljonu eiro) lieliem ienākumiem akciju pārdošanā.

Banka apgalvoja, ka šis jautājums ticis atrisināts pirms pieciem gadiem ar ASV nodokļu pārvaldi un tai neesot saprotams, kāpēc ASV valdība atkal tam pievērsusies.

ASV valdība paziņoja, ka «Deutsche Bank» 1999. un 2000.gadā izveidojusi trīs kompānijas ar mērķi veikt «vairākas iepriekš plānotas transakcijas» savu nodokļu saistību likvidēšanai par akciju pārdošanu.

ASV Iekšējo ieņēmumu dienests (IRS) nolēma, ka nenomaksāto nodokļu summa kopā ar soda naudām un procentiem ir vairāk nekā 190 miljoni dolāru (155 miljoni eiro).

«Deutsche Bank» (DB) paziņoja, ka tiesāsies šajā lietā. «Mēs pilnībā atbildējām uz valdības bažām par šo 14 gadus veco transakciju, 2009.gadā vienojoties ar IRS. Sakarā ar šo vienošanos viņi atteicās no savas teorijas, ka DB ir šādas nodokļi saistības,» teikts bankas paziņojumā.

«Tā kā mums nav skaidrs, kāpēc mēs atkal tiekam tiesiski vajāti par tiem pašiem nodokļiem, mēs plānojam atkal aizstāvēties pret šīm pretenzijām,» paziņoja DB.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu