Arī «Virši-A» degvielas cenas nedēļas laikā pazemina par četriem centiem litrā; straujš patēriņa kāpums nav vērojams

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Reaģējot uz pasaules ekonomiskajiem un politiskajiem notikumiem, arī degvielas tirgotājs «Virši-A» pēdējās nedēļas laikā samazinājis degvielas cenu par vidēji trim līdz četriem centiem litrā, norādīja uzņēmuma vadītājs Jānis Riekstiņš.

«Kopumā, jāatzīst,

šobrīd piedzīvojam vienu no zemākajiem degvielas cenu sliekšņiem pēdējo četru gadu laikā,

kas ir ļoti laba ziņa autovadītājiem. Nevarētu gan teikt, ka šobrīd vērojams straujš degvielas patēriņa kāpums, jo jāņem vērā, ka ziema kopumā nav tā sezona, kad degvielas nozare sasniedz augstāko patēriņa apjomu,» uzsver uzņēmuma vadītājs. Patēriņa pieaugums esot vērojams vasarā, kad pieaug degvielas apjomi, pateicoties dažādām nozarēm, kurās darbojas sezonalitātes princips, piemēram, lauksaimniecība, ceļu būve un citās.

Atbildot uz jautājumu, kādas cenas Riekstiņš prognozē 2015.gadā, uzņēmējs ir atturīgs, norādot, ka ikviens tirgotājs Latvijā ir atkarīgs no pasaules notikumiem un cenām pasaules naftas biržās. Uzņēmēji Latvijā var reaģēt uz degvielas cenu svārstībām, bet ne tās tieši ietekmēt.

Kā ziņots, sekojot naftas produktu - benzīna un dīzeļdegvielas - cenu samazinājumam, degvielas cenas SIA «Statoil Fuel&Retail Latvia» («Statoil») staciju tīklā nedēļas laikā ir samazinājušās vēl par trīs centiem benzīnam un četriem centiem - dīzeļdegvielai.

Līdz ar to kopš šī gada jūlija benzīna cenas «Statoil» tīklā kopumā ir samazinājušās par 17 centiem un dīzeļdegvielas cenas par 13 centiem, sasniedzot zemāko līmeni kopš 2011.gada.

Kā ziņots, naftas cenas pasaules tirgū otrdien piedzīvojušas kritumu saistībā ar ziņām, ka Irākas valdība un kurdi parakstījuši vienošanos par valsts jēlnaftas eksporta palielināšanu jau tā pārmērīgu piegāžu globālajā tirgū.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena janvāra piegādēm otrdien tirdzniecības sesijas noslēgumā bija samazinājusies par 2,12 ASV dolāriem - līdz 66,88 ASV dolāriem (53,83 eiro) par barelu.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena sarukusi par diviem ASV dolāriem - līdz 70,54 ASV dolāriem (56,77 eiro) par barelu.

Naftas cenas pasaules tirgū kritumu piedzīvo jau kopš jūnija beigām, ņemot vērā enerģijas piegāžu kāpumu un globālā pieprasījuma kritumu.

Lejupslīde paātrinājās pagājušajā nedēļā saistībā ar OPEC lēmumu saglabāt pašreizējās naftas ieguves kvotas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu