Administrators: par Ķemeriem interesējas vēl vairāki citi pircēji

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Neskatoties uz nenotikušo izsoli, par Ķemeru sanatoriju interesējas vairāki citi pircēji un, iespējams, tuvāko nedēļu laikā par sanatorijas iegādi ar vienu no interesentiem tiks noslēgts pirkuma līgums, pastāstīja sanatorijas īpašnieka «Ominasis Latvia» maksātnespējas administrators Ainars Kreics.

Viņs norādīja, ka pēc tam, kad Ķemeru sanatorijas izsolē uzvarējušais uzņēmums «Park Hotel Ķemeri» līdz 3.novembrim nenorēķinājās par sanatorijas iegādi un izsole tika atzīta par nenotikušu, par Ķemeru sanatorijas iegādi interesi izrādījuši vairāki cilvēki.

Ar «Ominasis Latvia» nodrošinātajiem kreditoriem pašlaik tiek apspriesta tālāka rīcība par Ķemeru sanatorijas pārdošanu. Ar vienu no interesentiem tuvāko nedēļu laikā iespējams tiks noslēgts pirkuma līgums, ja to izdosies saskaņot ar nodrošinātajiem kreditoriem, piebilda Kreics. Interesentu, kā arī iespējamo pirkuma līguma summu viņš pagaidām neatklāja.

Savukārt, ja ar nodrošinātajiem kreditoriem neizdosies vienoties par pirkuma līguma noslēgšanu ar interesentu, tad tiks apsvērta iespēja rīkot atkārtotu Ķemeru sanatorijas izsoli. Tādā gadījumā par atkārtotas izsoles datumu varētu tikt noteikts nākamā gada janvāris.

Ķemeru sanatorijas izsolē uzvarējušais uzņēmums «Park Hotel Ķemeri» nav norēķinājies par sanatorijas iegādi un izsole tādejādi atzīta par nenotikušu.

«Minētajā izsolē piedalījās viens pretendents, kurš apliecināja gatavību iegādāties sanatorijas mantas kopumu par trīs miljoniem eiro. Diemžēl minētais izsoles dalībnieks neveica pirkuma maksas samaksu viena mēneša laikā pēc izsoles, kā to paredz likums. Līdz ar to pretendents ir zaudējis līdz izsolei iemaksāto drošības naudu 503 771 eiro apmērā,» norādīja Kreics.

Ķemeru sanatoriju izsolē 3.oktobrī iegādājies uzņēmums «Park Hotel Ķemeri», kura vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs. Par Ķemeru sanatorijas iegādi pircējam bija jānorēķinās līdz 3.novembrim. Arī iepriekš Ķemeru sanatoriju nebija izdevies izsolīt četras reizes.

Tāpat ziņots, ka Jūrmalas pilsētas tiesa 2013.gada 1.martā pasludināja sanatorijas «Ķemeri» kompleksa īpašnieka «Ominasis Latvia» maksātnespējas procesu, ieceļot par maksātnespējas administratoru Kreicu. «Ominasis Latvia» īpašumā atrodas vairāki īpašumi Jūrmalā, t.sk. nekustamais īpašums Tukuma ielā 42, kas sastāv no zemes vienības 13 779 kvadrātmetru platībā un uz tās esošās viesnīcas un sanatorijas. Sanatorijas «Ķemeri» kompleksā ietilpst valsts nozīmes arhitektūras piemineklis «Viesnīca» un viens vietējās nozīmes kultūras piemineklis «Peldu iestāde». «Ominasis Latvia» maksātnespējas administrators, lai apmierinātu iesniegtos kreditoru prasījumus, ir uzsācis sanatorijas «Ķemeri» kompleksa un ar to saistīto kustamās mantas pārdošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu