Aptauja: lielākā daļa lietuviešu pagaidām pārejai uz eiro negatavojas (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trīs ceturtdaļas Lietuvas iedzīvotāju pagaidām vēl negatavojas pārejai uz eiro, kas notiks 1.janvārī, un tikai 14% no viņiem interesējas par to, kā notiks lita nomaiņa pret eiro, liecina jaunākā sabiedriskās domas aptaujas, kuru pēc bankas «Danske Bank» pasūtījuma veica sabiedriskās domas pētījumu kompānija RAIT.

«Vislielākā interese par to, kā notiks litu nomaiņa pret eiro, ir cilvēkiem, kuru ienākumi ir vismaz 1100 litu (319 eiro) mēnesī uz vienu mājsaimniecības locekli, kā arī gados vecākiem cilvēkiem vecuma grupā no 65 līdz 74 gadiem,» informēja «Danske Bank» meitasuzņēmuma Lietuvā Privātpersonu banku pakalpojumu nodaļas direktore Jūrate Nedzinskiene.

Aptaujas rezultāti liecina, ka cilvēki Lietuvā nesteidzas litus apmainīt pret eiro. Tikai 3% respondentu atzina, ka jau ir sākuši litu apmaiņu pret eiro. 8% aptaujas dalībnieku teica, ka interesējas par to, kā atšķirt viltotus eiro.

Uz jautājumu, kad viņi veiks litu apmaiņu pret eiro, 51% respondentu norādīja, ka par to vēl nav domājuši. 20% aptaujāto sacīja, ka savus skaidrās naudas litu bankā vai pasta nodaļā pret eiro apmainīs pēc 1.janvāra, bet 17% norādīja, ka pirms vai pēc pārejas uz eiro savus skaidrās naudas litus noguldīs bankas kontā. Vēl 7% paziņoja, ka skaidru naudu netur.

RAIT augustā aptaujāja 1000 cilvēku.

Lietuva 1.janvārī kļūs par eiro zonas 19.valsti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu